Kars’ta 15 Temmuz Temalı Âşıklar Bayramı düzenlenecek

Kars’ta 15 Temmuz Temalı Âşıklar Bayramı düzenlenecek

Kars Ozanlar ve Şairler Derneği, 14-15 Temmuz tarihlerinde “15 Temmuz” Temalı Âşıklar Bayramı düzenleyecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın maddi katkılarıyla gerçekleşecek etkinlik, Kars İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’nda yapılacak.
Âşıklar Bayramı’nda, Kars’ın ozanları ve şairleri ile il dışından gelen şair ve ozanlar bir araya gelerek, 15 Temmuz'un anlam ve önemini anlatan eserlerini seslendirip Kerbela Şehitleri ve tüm şehitler anılacak.
Birinci gün (14 Temmuz saat: 18.00’de) 15 Temmuz temalı şiir dinletileri, kahramanlık türküleri ve marşların yer alacağı programda, şehitler de anılacak.
ikinci gün (15 Temmuz) sabah Kars Şehitliği ziyaret edilecek. 15 Temmuz akşamı ise İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonunda ödül töreni gerçekleştirilecek.
Kars Ozanlar ve Şairler Derneği Başkanı Suzan Aydemir, 15 Temmuz ruhunun Ozanlar ve Şairlerin eserleri aracılığıyla daha iyi anlaşılması ve yaşatılması adına büyük önem taşıdığını belirterek, tüm Kars halkını programa davet etti.

28d6cf8d-d7e5-4372-b1d0-46c471df8852.jpg

Kaynak:İbrahim Yavalak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Önceki ve Sonraki Haberler