Kars'ta velilerin kırtasiye telaşı başladı

Kars'ta velilerin kırtasiye telaşı başladı

Kırtasiye ürünlerinde yerli malı ürünlerin tavsiye edildiğini söyleyen Günerhan, okulların açılmasına kısa süre kala başlayan okul alışverişiyle ilgili açıklama yaparak, kalitesiz kırtasiye ürünlerinin alerjik reaksiyonlara sebep olacağına dikkat çekti.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan uyum programı kapsamında, Kars'ta okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri 2 Eylül Pazartesi günü ders baş yaparken, 3 bin 976 öğretmen ve 58 bin 338 öğrenci, 639 okulda 3 bin 605 sınıfta 9 Eylül tarihinde eğitim ve öğretime başlayacak.

Kars'ta bulunan kırtasiyeciler, hazırlıklarını tamamlayarak öğrencileri beklemeye başladı. Kars'ta yaz tatilinin ardından 2024-2025 eğitim öğretim yılı 9 Eylül 2024 Pazartesi günü başlıyor. İlkokula yeni başlayacak çocuklar için eğitim, 2 Eylül'de adaptasyon sağlanması adına bir hafta erken başladı. Bu çerçevede kentte okul ihtiyaçları için kırtasiyelere akın eden veliler, temel ihtiyaçları alarak öğrencilerini eksiksiz bir şekilde okula göndermenin hesabını yapıyor.

Uygun fiyatlı alışveriş için TSE ve CE belgeli yerli malı ürünlerin tavsiye edildiğini söyleyen Günerhan Kırtasiyesi İşletmecisi Şener Günerhan, "Velilerden, özellikle kanserojen madde içeren ürünleri almamaları noktasında uyarılarda bulunuyoruz. Kırtasiye ürünü kırtasiyeciden alınır." dedi.

Kaynak:Nuran Karahal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Önceki ve Sonraki Haberler