Selim’de 1. Geleneksel Yaz Kursları Şenliği yapıldı

Selim’de 1. Geleneksel Yaz Kursları Şenliği yapıldı

Kars Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Selim Yusuf Taha Göktaş Gençlik Merkezi Yaz Kursları öğrenci ve eğitmelerinin katılımları ile 1. Geleneksel Yaz Kursları Şenliği Selim Yusuf Taha Göktaş Gençlik Merkezinin bahçesinde düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinliğe Kaymakam Mubin Demirkıran, Gençlik Merkezi İl Müdür Vekili Ömer Saltuk, ilçe protokolü, vatandaşlar ve aileler katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Gençlik Merkezi Müdür V. Ergin Çağrı, “Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesinde sayın Kaymakamımız Mubin Demirkıran’ın destek ve koordinasyonunda ilçedeki yaklaşık 1350 gencimize dönüşümlü olarak kültür,sanat ve spor kursları verildi. Bugün bu kurslara katılan gençlerimiz,aileleri ve öğretmenleri ile emeğin ürüne ürünün başarıya dönüşünü kutluyoruz. Uzun yıllar Selim ilçemizde yaz kurslarının bitişini bu şenlik ile kutlayabilmeyi diliyoruz. Katılım sağlayan ve destek veren başta Bakanlığımız olmak üzere Sayın kaymakamımız Mubin Demirkıran’a, İl Müdür Vekilimiz Sayın Ömer Saltuk’a, İlçemizin değerli protokolüne Kars Kızılay’a ve başımızın tacı Selim halkına teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmadan sonra etkinliklere geçildi. Kuran kursu öğrencileri tarafından hazırlanan iKuran Tilaveti ve ilahi dinletisi sunuldu. Saz kursu öğrencileri eğitmen Seda Özkarayurt kontrolünde sırayla sahne alarak kursta öğrenmiş oldukları müzikleri çaldılar. Gitar ve Piyano kursu eğitmen ve öğrencilerinin müzik dinletisi ilgiyle izlendi.
NEFES KESEN GÖSTERİLER
Gençlik merkezi sporcularının Badminton, Jimnastik ve Boks gösterisi adeta nefesleri kesti. Badminton gösterisi antrenör Yonca Poshorlu, Jimnastik gösterisi antrenör Ümit Yolcu, Boks gösterisi ise antrenör Siyat Karakayun öncülüğünde gerçekleşti. Geleceğin başarılı sporcusu olacak gençler başarılı gösterileriyle büyük alkış aldılar.
Resim öğretmeni Zöhre Kürü öncülüğünde hazırlanan Resim sergisi açılışından sonra Akıl ve zeka oyunları final maçları yapıldı ardından da ödül törenine geçildi.
Kars Şehit Şentürk Aydınyer Gençlik Merkezi eğitmenleri tarafından hazırlanan kapanış konseri ise renkli görüntülere sahne oldu.
Kars Şehit Şentürk Aydınyer Gençlik Merkezi Bağlama Eğitmeni Fırat Avçil eşliğinde gitar eğitmeni Kader Özer’in konseri büyük beğeni topladı. Konser halaylarla devam etti.
Akşam saatlerinde de Gençlik Merkezinde yazlık sinema etkinliği yapıldı.

bb03a9b1-d0e9-4b99-a66a-6935f630629a.jpg

ed6fe745-efd9-4951-a305-1be2e5fd9668.jpg

133d452a-30ce-4072-8cbd-4debdc6e2006.jpg

3ce009c5-ad91-467c-b464-9c76d8f19000.jpg

Kaynak:Neriman Yalçın

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Önceki ve Sonraki Haberler