Sarıkamış’tan iki proje eğitimde iyi örnekler arasında
İstanbul'da Eğitim Reformu Girişimi tarafından Tuzla yerleşkesindeki Sabancı Üniversitesinde, 3 Mayıs'ta 11'incisi düzenlenen, 2014 yılı Eğitimde İyi Örnekler Konferansında Sarıkamış'tan katılan iki proje, iyi örnekler arasına girdi.
Sarıkamış’tan iki proje eğitimde iyi örnekler arasında
İstanbul’da Eğitim Reformu Girişimi tarafından Tuzla yerleşkesindeki Sabancı Üniversitesinde, 3 Mayıs’ta 11’incisi düzenlenen, 2014 yılı Eğitimde İyi Örnekler Konferansında Sarıkamış’tan katılan iki proje, iyi örnekler arasına girdi.
Sarıkamış Şehit Fİkret Gündüz İlkokulu ve Beşyol Ortaokulu öğretmenlerinden Şebnem Demir, Gözde Karakaş ve Fatma Karan'ın yürüttüğü "Lösemiyi Birlikte Yenelim" ve "Kar Tanelerinin Kristal Yüzü" adlı iki proje, iyi örnekler arasına girmeyi başardı.
Proje koordinatörlerinden Gözde Karakaş, yaptığı açıklamada, konferansa Türkiye genelinde 755 başvuru olduğunu, seçilen 62 proje arasında projelerinin yer aldığı ve katılımcılarla paylaşıldığını belirterek, Eğitim alanında ülkede düzenlenen sayılı konferanslardan biri olan “Eğitimde İyi Örnekler Konferansı'nda” bulunmanın kendileri için mutluluk ve gurur verici olduğunu söyledi.
Beğenilen iki projeden "Lösemiyi Birlikte Yenelim" adlı topluma hizmet çalışmasıyla, Sarıkamış Şehit Fikret Gündüz İlkokulu 3. ve 4. sınıf öğrencileri ve öğretmenleri tarafından yürütüldüğünü belirten Karakaş,” Bu kapsamda lösemi hakkında bilgilendirme çalışmaları yapılmış ve LÖSEV yararına Erzurum Devlet Tiyatrosu oyuncuları tarafından Halk Eğitimi Merkezi salonunda "İbi ile Babi Yollarda" adlı çocuk oyunu, ilçe merkezi ve köy okullarında eğitim gören yaklaşık bin öğrenciye izlettirildi. Elde edilen 4 bin lira tutarındaki gelirin tamamı LÖSEV'in banka hesabına yatırılarak çalışma tamamlanmıştır” dedi.
Karakaş, "Kar Tanelerinin Kristal Yüzü" adlı projenin ise, 2013-2014 öğretim yılı başında Sarıkamış Şehit Fikret Gündüz İlkokulu 4.sınıf öğrencileri ile Beşyol köyü ortaokulu Fen ve Teknoloji dersi öğretmeni Fatma Karan ve öğrencileri tarafından yürütüldüğünü ifade etti.
Proje kapsamında öğrencilerin yaşadıkları coğrafya ’ya ait olan yağış türü hakkında bilimsel bilgilere ulaşmaları ve çevrelerini de bilgilendirmelerinin amaçlandığını vurgulayan Karakaş,” Öğrencilerin boraks yöntemiyle kristal karın yapısını deney yoluyla incelemeleri sağlanmıştır. Kristal karın turizme etkisini öğrenebilmek adına Otel yöneticileri Kars Meteoroloji Müdürlüğü, kütüphane, internet kaynakları kullanılmış, elde edilen bilgiler doğrultusunda afiş ve el ilanları hazırlanıp dağıtılarak başta öğrenci aileleri olmak üzere Sarıkamış genelinde bilgi paylaşımında bulunulmuştur” diye konuştu.
Karakaş, Sabancı Üniversitesinin ülke genelinde eğitime büyük destek verdiğini, öğretmenler olarak bu destek ve katkıların devamı için yeni proje çalışmalarına başlayacaklarını sözlerine ekledi. kha