Öğrenciler Kars'a hayran kaldı

Öğrenciler Kars'a hayran kaldı

Düzenlenen turla Doğu Anadolu bölgesini gezen öğrencilerin Kars turu neşeli geçti.

Düzenlenen turla Doğu Anadolu bölgesini gezen öğrencilerin Kars turu neşeli geçti. 30 kişilik kafile ile gelen öğrenciler Ağrı, Van, Doğubayazıt, Iğdır’dan sonra Kars’a geldiler.

Kars Ani Harabelerini gezen öğrenciler Kars halkının çok misafirperver olduğunu belirterek, “Kars’ta her gittiğimiz yerde bizi güzel karşılayıp ilgi gösteriyorlar. Güzel yemeklerinden ikram ettiler. Yöresel yemeklerinden hangel ve erişte aşını çok beğendik. Tarihi yerleri çok güzel. Ani Harabelerini gezdikten sonra Kars’a geldik. Kars Kalesini ve Ulu Cami, Taş Köprüyü gezdik. Ayrıca Meryem Kilisesi ve Frank Kilisenin kalıntılarını gezdik.

Buradaki tarihi yerler çok fazla. Namık Kemal evi, hamamlar, taş köprü ve Tevkfik Ahmet Paşa konağını gezdik. Ama konağı görünce çok üzüldük. Yıkılmaya yüz tutmuş duvarları tamamen harap olmuş, içerisi define avcıları tarafından köstebek yuvasına çevrilmiş bu çift katlı cumbalı tarihi konağın restorasyonu yapılarak turizme kazandırılmalı” şeklinde konuşturlar.

Turla gelen öğrenciler Kars’ın tarihi yerlerini gezmeye devam ediyor.

Kaynak:Nuran Karahal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Önceki ve Sonraki Haberler