Uludaşdemir: "Basın özgürlüğü her zaman korunmalı ve geliştirilmelidir"

Uludaşdemir: "Basın özgürlüğü her zaman korunmalı ve geliştirilmelidir"

CHP Kars İl Başkanı Onur Uludaşdemir, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, "Basın özgürlüğü her zaman korunmalı ve geliştirilmelidir" dedi.

21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü nedeniyle açıklama yapan CHP Kars İl Başkanı Onur Uludaşdemir, şunları söyledi; "

Bugün, Gazeteciler Günü vesilesiyle, siz değerli gazetecilerin toplumsal hayattaki önemini bir kez daha vurgulamak istiyorum. Basın, demokrasimizin temeli, toplumumuzun sesi ve doğru bilgilendirmenin en etkili aracıdır. Bu bağlamda, özellikle Kars’taki gazetecilere, iktidar tarafından sıklıkla görmezden gelinen bu şehirde, cesaretleri ve özverileri için teşekkür ediyorum. Her biriniz, toplumun gözü, kulağı ve sesi olma misyonunuzu başarıyla sürdürüyorsunuz.

Atatürk’ün de dediği gibi, "Basın, milletin müşterek sesidir." Bu nedenle, basın özgürlüğü her zaman korunmalı ve geliştirilmelidir. Ancak, bu özgürlüğü kullanırken maalesef bazı gazeteciler, mesleklerini icra ederken hayatını kaybetmiş ya da şiddete maruz kalmıştır. Onları saygı ve rahmetle anıyoruz.

Aynı zamanda, gazetecilik mesleğinin daha onurlu ve güvenli bir ortamda yapılması gerektiğine inanıyorum. Gazetecilerimizin çalışma koşullarının iyileştirilmesi, toplumun doğru bilgilendirilmesi açısından kritik bir öneme sahiptir."

Kaynak:Nuran Karahal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Önceki ve Sonraki Haberler