Kars'ta slogan: ‘Eğitimin yanında bir mesleğin olsun’

Kars'ta slogan: ‘Eğitimin yanında bir mesleğin olsun’

ESOB Başkanı Bakırhan, Türkiye genelinde ‘Eğitimin yanında bir mesleğin olsun’ sloganının Kars’ta da yaygınlaştırılması için ilgili ve yetkili eğitim kurumlarına destek vermeye hazırız dedi.

“Kars’ta esnafı dertli, geleceğe yeni ustalar yetiştiremiyoruz”
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan seminerlerde ve toplantılarda üzerinde sıkça durulan ‘Eğitimin yanında bir mesleğin olsun’ sloganının önemine dikkat çeken Kars Esnaf Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Murat Bakırhan, “Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanımız Sayın Bendevi Palandöken ülke genlinde böyle büyük bir sorunun yaşandığına dikkat çekmişti.” Bizde Kars Esnaf Sanatkarlar Odaları olarak Ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de büyük sorun haline gelen en büyük sorunumuz, “Piyasada çırak, kalfa ve usta bulmada önemli bir açık var. Sanayici kalifiyeli eleman, esnaf ve sanatkar ise çırak yok diyor. Bu nedenle meslekler de bir taraftan yok olmaya başladı.” Başkan Bakırhan, maalesef kimse çocuğunu ne sanayiye gönderiyor ne marangoz atölyesine ne de bir başkasının yanında çalışmasına müsaade etmiyor. Okuyan çocuğun elinde farklı meslek olmazsa okuduğu bölümde iş bulamadığı takdirde açıkta kalıyor” dedi.
Bakırhan, “Çocukların okul ara tatili dönemlerinde bir esnafın yanında meslek edinmesi hayatlarına ışık tutacaktır. Mahalle ve site kültürünün bitmesi eğitim alanında sanata yönelmede büyük açık oluşturdu. Meslek öğrenmek istiyorsanız bir ustanın veya kalfanın yanında yetişmeniz sizi hayata daha çabuk hazırlar. Hatta ileride onlarca insanı istihdam edebilirsiniz. İlimiz eğitim kurumlarının da, eğitim öğretimlerinde öğrencilere sanat eğitimlerine yönlendirmeleri, bu konuda esnaf sanatkarlar odaları olarak destek vermeye hazırız açıklamasında bulundu.

Kaynak:İbrahim Yavalak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Önceki ve Sonraki Haberler