Uludaşdemir: “Cumhuriyetimizin Temellerinin Atıldığı Sivas’ta Bulunmak Büyük Bir Gurur”

Uludaşdemir: “Cumhuriyetimizin Temellerinin Atıldığı Sivas’ta Bulunmak Büyük Bir Gurur”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars İl Başkanı Onur Uludaşdemir, Sivas Kongresi'nin 105. yıl dönümü münasebetiyle Sivas'ta düzenlenen etkinliklere katıldı.

Bu tarihi anın hem büyük bir gurur hem de sorumluluk yüklediğini belirten Başkan Uludaşdemir, partinin geçmişine ve Cumhuriyetin temellerine vurgu yaptı.

Başkan Uludaşdemir, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Sivas Kongresi, Bağımsızlık Ateşini Yakan Bir Dönüm Noktasıdır”

“Bugün Sivas’ta, Cumhuriyetimizin ve partimizin temellerinin atıldığı bu tarihi mekânda bulunmak, bana hem büyük bir gurur hem de sorumluluk yüklüyor. Sivas Kongresi, tam 108 gün süren bir mücadele ile ülkemizin bağımsızlık ateşini yakmış, milli egemenliğin önemini vurgulamış ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atmıştır."

“Partimizin İlk Kurultayı Olarak Hatırlıyoruz”

"Partimizin de ilk kurultayı olarak kabul edilen bu kongre, bugün bizlere bir kez daha milletimizin kararlılığını ve bağımsızlık sevdasını hatırlatmaktadır. Geçmişten bugüne uzanan güçlü bağlarımızı ve bu topraklarda verdiğimiz mücadeleyi bir kez daha anımsıyoruz.”

“Partimizin Tarihsel Sürekliliği ve Köklü Geçmişi”

Başkan Uludaşdemir, dünkü yemekte partinin önceki genel başkanları Sayın Hikmet Çetin, Sayın Altan Öymen ve Sayın Murat Karayalçın ile bir araya geldiklerini belirtti. "Onlarla bir araya gelmek, partimizin tarihsel sürekliliğini ve köklü geçmişimizi hatırlattı. Bu tarihi anı yaşarken, partimizin uzun yıllar sonra ilk kez iktidara geleceği inancını da yüreğimizde taşıyoruz" dedi.

“Cumhuriyet Halk Partisi Olarak Aydınlık Yarınlar İçin Mücadele Edeceğiz”

Başkan Uludaşdemir, "Hep birlikte, milletimizin refahı ve güvenliği için çalışmaya devam edeceğiz. Bu mirası geleceğe taşıyarak, Cumhuriyet Halk Partisi olarak ülkemizin aydınlık yarınları için var gücümüzle mücadele edeceğiz" diyerek sözlerini sonlandırdı.

Kaynak:Hatice Kavşut

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler