Kars'ta Dünya Gıda Günü Etkinliği

Kars'ta Dünya Gıda Günü Etkinliği

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü FAO her yıl,1945’te kurulduğu tarih olan 16 Ekim’i Dünya Gıda Günü (DGG) olarak 150’den fazla ülkede çeşitli etkinliklerle kutlamakta.

Kars'ta bu yıl yapılan etkinliğin teması; “Daha iyi bir yaşam ve daha iyi bir gelecek için gıda hakkı’’ olarak belirlendi.

Bu nedenle Dünya Gıda Günü Etkinlikleri Kapsamında Kars Paşaçayırı Mahallesinde bulunan İstiklal Ortaokulunda Kars Tarım İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü personelleri tarafından gıda güvenliği, gıda hijyeni ve gıda israfının azaltılması konulu eğitim düzenlendi.

Yapılan açıklama da:

''Sınırlı kaynaklarımızı etkin, verimli ve bilinçli şekilde kullanmamız gerektiğinin farkında olmalı, gelecekteki sofralarımızı bugünden israf etmemeliyiz. Gelin 16 Ekim Dünya Gıda Günü'nde bir adım atalım. Elimizdeki en değerli hazinelerden olan gıdamıza hep birlikte sahip çıkalım. Hem bugünümüzü hem de yarınlarımızı israftan uzak, sürdürülebilir ve bereketli kılalım'' denildi.

a09edbc5-0eee-4df3-b464-00e5000e5a37.jpeg

Kaynak:Tayfun Kaya

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Önceki ve Sonraki Haberler