Kars'ta şap aşı kampanyası başladı.

Kars'ta şap aşı kampanyası başladı.

Kars Tarım ve Orman İl Müdürlüğü 104 Veteriner Hekim ile 382 köy’de şap aşı kampanyasını sürdürüyor.

Kars'ta hayvan hastalıklarıyla mücadele kapsamında şapa karşı her yıl rutin olarak uygulanan 2 doz aşının bu yılın başında 3 doza çıkarılması ve ekiplerin yoğun çalışmasıyla vaka sayısı sıfıra indirildi.
Doğu Anadolu Bölgesi'nde hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı Kars'ta, şap hastalığını önlemek amacıyla alınan tedbirler kapsamında, aşılama çalışmasını gerçekleştirmek için ekipler oluşturuldu.
Tarım ve Orman İl Müdürlüğü 104 veteriner hekim ile aşısız ve kayıtsız hayvanın kalmaması için yıl başında başlattığı çalışmalarla 3'üncü doz aşıyı gerçekleştiriyor. “0” vaka parolasıyla kar, kış, dağı, bayır, yağmur çamur demeden özverili şekilde çalışan ekipler, yoğun çalışmanın meyvelerini de almaya başladı.
Her zaman çiftçinin yanında olan Kars Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, yaylalarda olan hayvanlara da ulaşarak şap aşısını gerçekleştiriyor.
Veteriner hekim Kaan Orhangazi ise 3’üncü dönem şap aşısına başladıklarını dile getirerek, "İl genelinde 104 ekiple sahadayız, tüm köylerde görev yapmaktayız. 15 Kasım'a kadar bitirmeyi planlıyoruz." ifadesini kullandı.
Orhangazi, sonbahar aşılama dönemini 15 Eylül itibarıyla başlattıklarını anlatarak, “15 Eylül itibarıyla ilimizdeki büyükbaş hayvanların şap hastalığına karşı aşılama çalışması yürütüyoruz. 15 Eylül itibarıyla bugüne kadar 90 bin hayvanımızı şap aşısı yaptık, yıl başından bu yana da yaklaşık 801bin şap aşısını büyükbaş hayvanlara uygulamış olduk. Aşılama programıyla bu sene ilimizde şuanda aktif şap hastalığı mihrakı bulunmamaktadır. Dolayısıyla yapılan aşı faydasını gösterdi, şap hastalığı neredeyse hiç olmadı ve hayvan sağlığı konusunda da oldukça önemli bir başarı elde etmiş olduk.” Dedi.
Ölçülü köyü muhtarı Kemal Altıalay da ekiplere teşekkür ederek, “köydeki tüm hayvanların aşılandığını söyledi. Altıalay, Köyümüzde yaklaşık 6 bin büyükbaş hayvan var, İl Tarım Müdürlüğü ekipleri köyümüzde aşılama çalışmalarını üçüncü kez yapmaktalar Allah devletimizden razı olsun dedi.”

Kaynak:Orhan Korkut

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Önceki ve Sonraki Haberler