Kars'ta "Çocuklarımız İlk Yardımla Daha Güvende" projesi

Kars'ta "Çocuklarımız İlk Yardımla Daha Güvende" projesi

Kars'ta Millî Eğitim Bakanlığı, "Çocuklarımız İlk Yardımla Daha Güvende" projesi kapsamında önemli bir adım attı.

Millî Eğitim Bakanlığı, ilk yardımın önemine vurgu yaparak, okul ve kurumlarda çalışan personele yönelik ilk yardım eğitimlerini sürdürüyor. 81 il millî eğitim müdürlüğünde "İlk Yardım Eğitim Merkezi" ve 144 ek sınıf oluşturuldu. Bu merkezlerde verilen eğitimlerle ilk yardım bilgisi yaygınlaştırılıyor.

Eğitici Eğitimi ile Kalıcı Çözüm

Bakanlık, 435 öğretmen ve 39 okul hemşiresine eğitici eğitimi vererek Sağlık Bakanlığı İlk Yardım Eğitmeni Yetki Belgesi almalarını sağladı. Böylece bu personel, ilk yardım eğitmeni olarak görev yaparak okullarda ilk yardım eğitimlerini sürdürebiliyor.

Uygulamalı Eğitimler

2019 yılından itibaren yürütülen eğitimler kapsamında 426 bin 915 öğretmene uygulamalı ilk yardım eğitimi verildi. Bu sayede öğretmenler, okullarda oluşabilecek acil durumlara müdahale edebilme bilgi ve becerisine sahip oldu.

Öğrenci ve Velilere Seminerler

2020 yılından itibaren 3 milyon 17 bin 26 öğrenci ve 118 bin 313 veli ilk yardım seminerlerine katıldı. Bu seminerler sayesinde öğrenci ve veliler, evlerinde ve sosyal hayatta ilk yardım bilincini geliştirerek ilk yardım kültürü ile hayata hazırlanmaktadır.

Altyapı Çalışmaları ve Gelecek Planları

Bakanlık, bünyesindeki tüm öğretmenlerin ilk yardım bilgi ve becerisine sahip olması için gerekli altyapı çalışmalarını sürdürüyor. İlk yardım eğitim faaliyetleri, okullarda sağlıklı şartların oluşturulması, kazaların olumsuz sonuçlarının azaltılması ve küresel hedeflere ulaşılması konusunda önemli bir rol oynamaktadır.

Güvenli Eğitim Ortamı

Millî Eğitim Bakanlığı, ilk yardım eğitimleri ile çocukların sağlıklı bir eğitim ortamında yetiştirilmesini hedefliyor. Proje, okul sağlığı ve güvenli okul bağlamında küresel hedeflere ulaşılması için kritik bir öncülük yapıyor."Çocuklarımız İlk Yardımla Daha Güvende" projesi, hem öğretmenlere hem de öğrencilere verdiği eğitimlerle Türkiye’nin geleceğine yönelik önemli bir adım atmış durumda. İlk yardım bilincinin yaygınlaştırılması, toplum sağlığı açısından büyük önem taşıyor.

Kaynak:Mesut Adıgüzel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Önceki ve Sonraki Haberler