Grup Ani proje üretiyor.

Grup Ani proje üretiyor.

2008'de Kafkas Üniversitesi Eğitim Fakültesi'ndeki öğrenciler ve araştırma görevlilerinin büyük çabalarıyla kurulmuştur

                                                                                                                                                                                                            "Ortak Geleceğimiz için Geri Dönüştür" bu proje  DPT AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından sağlanan AB hibesiyle gerçekleştirilmektedir

Grup Ani, 2008’de Kafkas Üniversitesi Eğitim Fakültesi’ndeki öğrenciler ve araştırma görevlilerinin büyük çabalarıyla kurulmuştur. Grubumuzun amacı; öğrencilerimizin insan ve doğa sevgisi taşıyan, demokratik tutum ve değerlere sahip yaratıcı bireyler olmasını sağlamaktır. Başlıca faaliyet alanlarımız;

·         Eğitim ve araştırma,

·         Sosyal hizmetler, SHÇEK projeleri

·         Çevre ve doğal hayatın korunması amaçlı etkinlikler,

·         Kültür etkinlikleri,

·         Spor ve rekreasyon etkinlikleri,

·         Avrupa Birliği Gençlik Projeleri 

 
Projeye başlama noktasını oluşturan temel hedefimiz: Yereldeki gençlerin insiyatif, girişimcilik ve yaratıcılıklarını geliştirmek amaçlı kendi düzenledikleri faaliyetlerde doğrudan ve aktif olarak katılmalarını sağlamaktır. Bu hedef doğrultusunda, projeye başlamaktaki en önemli nedenimiz ise; Kars İl’inde şimdiye kadar geri dönüşüm konusunda bilinç artırmaya yönelik büyük bir faaliyetin gerçekleştirilmemiş olmasıdır. Bu sorumluluğu alabilecek kesim ise yeniliğe, değişime, gelişmeye ve öğrenmeye en açık olan üniversite gençliğidir.

 
Alt Hedeflerimiz
:

·        Kars’ta projeyle ilgili çeşitli kurumların (Kafkas Üniversitesi, Kars İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kars Belediyesi, vs.) haberdar edilmesini sağlamak,

·        Gençlik projelerini yerelde tanıtmak ve gençlerin katılımlarını artırmak,

·        Evrensel değerleri işleyerek genelde aktif vatandaşlık, özelde de Avrupa vatandaşlığı bilincini arttırmak. Gelişen Avrupa toplumundaki çevre bilincinin oluşumuna katkıda bulunmaktır. Ayrıca geleceğin Avrupa toplumunun sahip olacağı çevre konusundaki değerler konusunda farkındalık kazandırmak,

·        Gençleri kendi yerellerinde aktif bir rol almaları konusunda cesaretlendirmek (Gençlerin kendi yerellerinin sorunlarına ve yaşamına katılımı sağlamak ve duyarlılıklarını artırmak),

·        İmkanı kısıtlı gençlerin katılımlarını sağlamak (Kars kendi coğrafi konumu itibariyle bir çok merkeze uzak bir bölgededir. Kars’ta öğrenim gören üniversite öğrencileri ve ilköğretim öğrencileri bir çok sosyal ve kültürel etkinliğe uzak kalmaktadır.)  
 

Projeye başlamaktaki en önemli nedenimiz; Kars İl’inde şimdiye kadar geri dönüşüm konusunda bilinç artırmaya yönelik büyük bir faaliyetin gerçekleştirilmemiş  olmasıdır. Bu sorumluluğu alabilecek kesimin ise yeniliğe, değişime, gelişmeye ve öğrenmeye en açık olan üniversite gençliğinin olduğuna inanıyoruz. Bu nedene bağlı olarak gerçekleştirdiğimiz ve gerçekleştireceğimiz etkinlikler aşağıdaki gibidir.

Projenin hazırlık aşamasında gerçekleştirdiğimiz temel etkinlikler. (Yapacaklarımızda dahil ) (Mart 2009 – Mayıs 2009):

·        Grubumuz içerisinde ilimizin sorunları hakkında gerçekleştirilen farklı tarihlerde gerçekleştirilen 5 adet toplantı. (Çevre problemleri tartışıldı ve “geri dönüşüm” proje konusu olarak belirlendi.)

·        Projede aktif olarak görev almak isteyen öğrenciler belirlendi.

Projenin uygulama aşamasında gerçekleştireceğimiz temel etkinlikler:

·        Gerçekleştirilecek eğitimci eğitimlerinin içeriklerinin hazırlanması (Öğretim Elemanlarının desteğiyle)

·         Proje etkinlik materyallerinin alınması,

·        Projenin üniversite içinde duyurulması (Gönüllü katılımcıların belirlenmesi amacıyla),

·        Proje gönüllü katılımcıların belirlenmesi,

  ·        Genelde Avrupa Birliği Gençlik Projelerinin tanıtılması özelde ise hazırladığımız Eylem 1.2 projesinin tanıtım toplantısı.

  ·        Türkiye genelinde ve Kars yerelinde yaşadığımız genel çevre sorunları hakkında “Türkiye genelinde ve Kars Özelinde Çevre Sorunları” Eğitimci Eğitimi. Katılımcılar: Gönüllü üniversite öğrencileri.

·        Geri dönüşümün önemi ve faydaları hakkında “Ortak Geleceğimiz için Geri Dönüştür” Eğitimci Eğitimi. Katılımcılar: Gönüllü üniversite öğrencileri.

·        Geri dönüşüm bilincinin kazandırılması “Geri Dönüşüm Bilinci” Eğitimci Eğitimi. Katılımcılar: Gönüllü üniversite öğrencileri.

·        Formel Olmayan Eğitim Yöntemleri hakkında “Eğitim Yöntemleri” Eğitimci Eğitimi. Katılımcılar: Gönüllü üniversite öğrencileri.

·        Materyal Hazırlama hakkında Eğitimci Eğitimi. Katılımcılar: Gönüllü üniversite öğrencileri.

·        Gönüllü üniversite öğrencileri ve öğretim elemanlarının desteğiyle proje kitapçığının eğitimci eğitimine katılanlar tarafından hazırlanması. .

·        Eğitimci eğitimlerini başarıyla bitirenler arasından gönüllü eğitmenlerin seçilmesi.

·        Üniversite içerisinde eğitimci eğitimleri sonucunda oluşan materyallerin sunulması ve amaçlı sergi yapılması.

·        İlköğretim okullarında geri dönüşüm bilincinin kazandırmasına yaygınlaştırma eğitimleri (Kars merkezde üç farklı ilköğretim okulunda ve Arpaçay, Akyaka, Digor, Kağızman, Sarıkamış, Selim, Susuz ilçelerinin ise her birindeki bir ilköğretim okulunda yaygınlaştırma eğitimi düzenlenecektir.) Katılımcılar: İlköğretim ikinci kademe (6, 7, 8. Sınıf) öğrencileri.

·         Proje çıktıları değerlendirme etkinlikleri

Ø      Üniversite öğrencileri görüşlerinin alınması

  • İlköğretim öğrencilerinin görüşlerinin alınması

 
 
 

Proje Koordinatoru: Kürşad Çağrı Bozkırlı

Yasal Temsilci: Meral Balcı

Emrah Yener

İsmail Mercan

Makbule Yıldız

Yılmaz Çiçek

Mehmet Yıldız 
 

Önceki ve Sonraki Haberler