KAÜ öğrencilerinden film gösterimi ve söyleşi

KAÜ öğrencilerinden film gösterimi ve söyleşi

Kafkas Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Radyo-Televizyon Bölümü ve Sahne Sanatları Oyunculuk Programı öğrencileri tarafından Ahmet Arslan Kültür ve Kongre Merkezinde kısa film gösterimi ve söyleşi gerçekleştirildi.

Etkinliği düzenleyen, Sahne Sanatları Bölümü Oyunculuk programı öğrencileriyle birlikte filmlerin üretim sürecinde katkı sunan film akademisyenleri, Dr. Öğr. Üyesi Rahime Özgün Kehya, Dr. Öğr. Üyesi Güneş Özayten ve resim akademisyeni Dr. Öğr. Üyesi İpek Şenel Özayten ve öğrencilerinin dahil olduğu disiplinler arası bir işbirliği gerçekleşti.

Kars'a Teşekkür "Sahneden Perdeye" (Mezuniyet Armağanı) başlığı altında, mezuniyet armağanı olarak sunulan kısa film gösterimleri ve söyleşileri ile öğrencilerin kamera önü oyunculuk ve kamera arkası bilgi ve deneyimleri geliştirilmiş oldu.

Filmlerin künye bilgileri şu şekildeydi: "Arayan" (Yönetmen: Sezgin Coşkun), "Doğanın Kucağında Tarih Yolculuğu" (Yönetmen: İsmail Demir), "Sessizler" (Senarist: Muhammet Ali Dil, Yönetmen: Rahime Özgün Kehya, Görüntü Yönetmeni: Güneş Özayten), "Kitap Düşü" (Yönetmen: Berfin Çelik). Ayrıca, sanat disiplinleri arasındaki multidisipliner işbirliğine bir örnek olması açısından film gösterimleri ve söyleşilerle eşzamanlı olarak Ahmet Arslan Kültür ve Kongre Merkezi'nde Sessizler filmine katkı sunan ya da özgün çalışmalarıyla yer alan Resim Bölümü 3. sınıf öğrencilerinin eserlerinden oluşan bir Atölye sergisi açıldı.

Serginin başlığı, "Bir Film Mekânı Olarak Resim Atölyesi" olarak belirlendi ve açılışı 14.30'da gerçekleştirildi.

a127f460-ac62-41fc-b51c-bdc87da14d62.jpg

Kaynak:İbrahim Yavalak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
18 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler