Başkan Yantemur, babasının hayrını öğrencilere aktaracak

Başkan Yantemur, babasının hayrını öğrencilere aktaracak

Babası vefat eden Susuz Belediye Başkanı Oğuz Yantemur, örnek olacak bir hayır kararı aldı.

Susuz Belediye Başkanı Oğuz Yantemur, önceki gün vefat eden babası Yavuz Yantemur’un hayrı için verilecek olan yemek tutarını, ilçede ekonomik durumları yetersiz olan üniversite öğrencilerine burs olarak verme kararı aldı.

Başkan Yantemur babaları hayrına yemek parası olarak harcanacak olan toplamda 150.000 TL tutarında paranın Susuz da üniversitede okuyan ve ekonomik yetersizliği olan öğrencilere burs olarak verilmek üzere açacakları banka hesabına yatırma kararı aldıklarını söyledi.

Babası Yavuz Yantemur’un vefatının ardından acılarını paylaşan ve taziye dileklerinde bulunan her kese ayrı ayrı teşekkür eden Susuz Belediye Başkanı Oğuz Yantemur, bağış ile ilgili olarak şunları şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Susuz halkı, babam Yavuz Yantemur Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur. Taziye dilekleriniz ve acımızı paylaşmanız vesilesiyle Allah hepinizden razı olsun. Bilindiği üzere bölgemizde cenazesi olan aileler, belirli günlerde yemek hayrı yapılmaktadır. Ancak bu süreç, acı yaşayan ailelerimize büyük maddi ve manevi külfet getirmektedir. İlçemizde bulunan saygın din adamlarımızla yaptığımız görüşmelerimizde, bu geleneğin dinimizce bir zorunluluk olmadığını öğrendik. Belediye Başkanı olarak yukarıda sıraladığım gerekçelerden dolayı, babamızın hayrına 150.000 (yüz elli bin) lirayı ilçemizden üniversitede okuyan ve ekonomik yetersizliği olan öğrencilerimize burs olarak verilmek üzere açacağımız banka hesabına yatırma kararı aldık. Bu kararımızı anlayışla karşılaşacağınızı umar, taziyeleriniz için teşekkür ederim.”

Kaynak:Bülent Ertaş

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler