Başkan Öztürkler güven tazeledi

Başkan Öztürkler güven tazeledi

Veteriner Embriyo Teknoloji Derneği ( VEMTED) 2. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirildi, Prof.Dr. Yavuz Öztürkler güven tazeledi.

Hayvancılık endüstrisinde ve Veterinerlik bilimi alanında üreme biyoteknolojisini geliştirmek amacıyla Türkiye’de bir ilk olarak Haziran 2021’de kurulan Veteriner Embriyo Teknoloji Derneği ( VEMTED) 2. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Genel kurulda seçilen üyeler arasında görev dağılımı yapıldı. Yönetim kurulunda yapılan oylamada Prof. Dr. Yavuz Öztürkler Başkan, Prof. Dr. Cihan Kaçar Başkan Yardımcısı, Prof. Dr. Savaş Yıldız Genel Sekreter, Prof. Dr. Semra Kaya Sayman ve Doç. Dr. Mushap Kuru yönetim kuruluna Asıl Üye olarak seçildiler.

Yeniden Başkan Seçilen Prof.Dr. Yavuz Öztürkler kendisine gösterilen teveccüh ve güvenden ötürü tüm üyelere teşekkür ederek çalışmalarına devam edeceğini ve meslektaşlarının güvenlerine layık olmaya çalışacağını belirtti .

Ülkemiz hayvancılığının gelişmesinde embriyo transfer teknolojisinin kritik öneme sahip olduğunu, hatta bazı gelişmiş ülkelerin hayvan ıslahında çok daha kısa sürede kat kat verim artışı sağladığı için embriyo transfer teknolojisini tohumlamaya tercih ettiklerinin altını çizen Öztürkler, “Derneğimiz yeni kurulmasına rağmen referans kuruluş Uluslararası Embriyo Teknoloji Derneği IETS’in partneri olduklarını, üyelerinin ulusal ve uluslararası önemli embriyo transfer projeleri yürüttüklerini, birçok vebinar düzenlendiklerini, embriyo transferi ile ilgili mevzuat çalışmalarına destek verdiklerini, Kars’tan Edirne’ye Tarım ve Orman Bakanlığı ile işbirliği içinde Sığırlarda Embriyo Transfer Kursu tertipleyerek meslektaşlarının mesleki donanımlarına katkıda bulunduklarını ve ayrıca şuan Embriyo Transfer ile ilgili önemli bir kitap çalışması içinde olduklarını “sözlerine ekledi. Sözlerinin sonunda Öztürkler, yeni dönemde tüm çalışma arkadaşlarına başarılar diledi.

Seçim sonucu VEMTED kurulları şöyle;

Asıl Yönetim Kurulu

Prof. Dr. Yavuz Öztürkler – Başkan

Prof. Dr. Cihan Kaçar – Başkan Yrd.

Prof. Dr. Savaş Yıldız – Genel Sekreter

Prof. Dr. Semra Kaya – Sayman

Doç. Dr. Mushap Kuru – Asıl Üye

Yedek Yönetim Kurulu

Prof. Dr. Ali Doğan Ömür – Yedek Üye

Dr. Öğr. Ü. Necdet Cankat Lehimcioğlu– Yedek Üye

Dr. Uğur Kara– Yedek Üye

Arş. Gör. Muhammet Can Kılıç– Yedek Üye

Vet. Hek Hasan Mutlu– Yedek Üye

Denetim Kurulu

Dr. Öğr. Üyesi Nail Tekin Önder – Başkan

Dr. Öğr. Üyesi Murat Can Demir – Başkan Yrd.

Dr. Öğr. Üyesi Taygun Gökdemir – Sayman

Yedek Denetim Kurulu

Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Karadağ– Yedek Üye

Arş. Gör. Merve Sena Kumcu– Yedek Üye

Arş. Gör. Oğuzhan Şahin– Yedek Üye

Onursal Üyeler

Prof.Dr. İrfan Kamuran İLERİ

Prof.Dr. Tayfur BEKYÜREK

Kaynak:Neriman Yalçın

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler