23 Nisan Coşkusu Salona Sığmadı

23 Nisan Coşkusu Salona Sığmadı

Kars'ın Sarıkamış İlçesi'nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Kapalıspor Salonu'nda düzenlenen etkinliklere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Sarıkamış’ta da düzenlenen törenlerle kutlandı.

 

Törenler; Gaziler Meydanındaki Atatürk anıtına çelenklerin konulması Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Şehir Stadında yapılması planlanan kutlamalar havanın soğuk ve yağışlı olmasından dolayı Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı.

 

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerin manevi huzurunda bir dakikalık Saygı duruşunda bulunuldu. Akabinde Gazipaşa İlköğretim Okulu müzik öğretmeni Setenay Erol yönetiminde İstiklal Marşı okundu. Ardından da, Kaymakam Ermiş, Tugay Komutanı Tuğgeneral Bayraktaroğlu ve Başkan Özbilen öğrencilerin bayramını kutladı.

 

Öğrenciler tarafından öğrenci andının okunmasından sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dağdelen günün anlam ve önemi belirten bir konuşma yaptı.

 

Dağdelen, “23 Nisan 1920, Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk halkının var olma-yok olma savaşları içinde egemenliğini ilan ettiği tarihtir. Dünya’da çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye’dir. Büyük Önder Atatürk’ün düşüncesinde çocuklar, milletin geleceğidir. Onlara duyduğu sarsılmaz güvenin ve büyük sevginin ifadesi olarak, milli bayramımız olan 23 Nisanları çocuklara armağan etmiştir. Tarihimizin gurur dolu sayfalarının yeni nesillerce öğrenilmesi ve Türk Devleti’nin devamını emanet edeceğimiz yeni Cumhuriyet bekçilerinin bu bilinçle yetişmesi amacıyla 23 Nisanlar, önemli birer vesiledir.” dedi.

 

Dağdelen, şunları söyledi:

“Atatürk’ün önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyetine ve değerleri emanetine sahip çıkmak demek; bu cennet vatanı dünya arenasında günümüzde, gelecekte dengeleri kendi lehine değiştirebilen güçlü bir konuma getirmek olmalıdır. Emanete sahip çıkmak demek eğitim öğretim alanında, bilim ve teknik alanında, tıp alanında, spor alanında ve diğer bütün alanlarda uluslar arası çapta başarılar elde ederek İstiklal Marşı’mız eşliğinde şanlı bayrağımız gönderlere çektirmek olmalıdır.  

 

Özellikle ülkemize, devletimize ve milletimize yönelik bölücü ve yıkıcı faaliyetler karşısında, her zamankinden daha fazla cumhuriyetimizin ilkelerine sahip çıkma, birlik, beraberlik ve bütünlüğümüze sahip çıkma mecburiyetinde olduğumuz apaçıktır. Bu tür bayramları da bu şuur ve düşünce içerisinde değerlendirmek durumundayız.

 

23 Nisan gibi milli bayramlarımızın önemli bir anlamı daha vardır: Bu bayramlar, birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz, millet olarak tasada ve kıvançta bir olduğumuz günlerdir. Bu günde bizlere bu cennet vatanı, canları ve kanları pahasına emanet eden atalarımızın emanetlerini nasıl daha iyi koruyarak ve geliştirerek, yarınlara taşıyabileceğimizi, muasır medeniyetlerin üzerine çıkarmayı konuşmalıyız, diye düşünüyorum.

 

Bu nedenle Atatürk’ü ve bizlere emanet ettiği büyük eseri sonsuza kadar yaşatma hususundaki kararlığımızı, nedenleriyle birlikte çocuklarımıza anlatmalıyız. Anlatmalıyız ki, gelecek kuşaklar uyanık, kararlı ve bilinçli olabilsinler. Tarihi mirasımızı koruma ve kollama konusundaki sorumluluklarını yerine getirebilsinler.

 

Atatürk’ün sizlere olan şu hitabını hiç unutmayın. “Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız! Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz.

 

Sevginin, kardeşliğin tohumlarının atıldığı bu güzel günden beklentimiz dünya geleceğinde hoşgörünün hakim olması, barışın ve mutluluğun tesis edilmesidir.

 

Konuşmamı Büyük Önder Kemal Atatürk’ün sözüyle bitirmek istiyorum. “Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. O da milli egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir.”

 

Sevginin, kardeşliğin, hoşgörünün ve barışın hakim olduğu bir dünyada el ele yaşamak ümidiyle; Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hepinize kutlu olsun.”

 

VELİLER DUYGULANDI

Öğrenciler günün anlamı ile ilgili şiirlerini okurken, çocuklarını seyreden bazı velilerin ise aşırı duygulandıkları ve gözyaşlarını tutamadıkları gözlendi. Programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterince, salonda yer kalmadı. Birçok vatandaş programı ayakta izledi.

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 91. Yıldönümü nedeniyle yapılan şiir ve kompozisyon yarışmalarında birinci olan öğrenciler eserlerini okudu. Gazipaşa ve Kazım Karabekir İlköğretim Okulu anasınıfı 5-6 yaş grubu öğrencilerinin büyük beğeni toplayan gösterisi katılımcılar tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen, İlk ve Ortaöğretim Okullarıarası, Voleybol, futbol, masa tenisi, atletizm, satranç, resim, kompozisyon ve şiir dallarındaki yarışmalarda dereceye giren öğrenciler İlçe protokolü tarafından kupa ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

 

Bozat Köyü İlköğretim Okulu öğrencilerinin halk oyunları gösterisi, Mustafa Kemal Paşa İlköğretim Okulu öğrencilerinin Kolbastı gösterisinin ardından, Karaurgan Yatılı İlköğretim Bölge Okulu öğrencileri güreş gösterisi sundu.

 

Kutlama programı, İlçe merkezindeki İlköğretim okullarından oluşan öğrenci gruplarının gösterisi ile sona erdi.

 

Törenlere; Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş, 9’uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Belediye Başkanı İlhan Özbilen, Cumhuriyet Başsavcısı Nazım Bal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dağdelen, daire amirleri, Siyasi parti temsilcileri, Sivil Toplum kuruluşu temsilcileri, AK Parti Kars Milletvekili adayı Av. Suat Doğan, öğretmen ve öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

KHA

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler