Vekillerden, Kaymakam Dolu'ya Teşekkür!
-ARSLAN: ONLAR İHTİYAÇ AMA BUNLAR VAZGEÇİLMEZLER
-KILIÇ: HERKESİN İNFAK ANLAYIŞI FARKLIDIR
AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Prof. Dr. Yunus Kılıç, Selim Kaymakamı Erdinç Dolu’ya ilçede başlatılan “Bilge Kadın Güçlü Kadın”, “Masamda Hayallerimi Yazıyorum” ve “Umut Işığı” adlı projeleri hayata geçirdiği için teşekkür ettiler.
AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, “Sosyal sorumluluk projelerinin ne kadar önemli olduğunu vatandaşa, ihtiyaç sahiplerine, çocuklara erişmenin ne kadar önemli olduğu biliyoruz. Erişmek istediğiniz kesim çok önemli ve bu aynı zamanda ülkenin geleceğine hizmet etmek demek. Eğitim imkanı bulamayan kadınlarınızı eğitebiliyorsanız, farklı konularda bilgilendirebiliyorsanız ve yine engellilerinize erişebiliyorsanız, onların ilgi alanlarını başka alanlara yoğunlaştırabiliyorsanız bu aynı zamanda ülkenizin kalkınması demek ve aynı zamanda ülkenin refahı demektir. Sadece yol yapak, hastane yapmak, köprü yapmak, havaalanı yapmak değil. asıl olmazsa olmazlar bunlardır. Onlar ihtiyaç ama bunlar vazgeçilmezler” dedi.
SELİM ÖRNEK OLUYOR
Arslan ayrıca, “Dolayısıyla bu vazgeçilmezleri yerine getirme konusunda hükümetimizin özellikle Aile ve Sosyal Politika Bakanlığımızın çok ciddi çalışmaları var. En önemlisi yerelde kaymakamlığımız ve yerel birimlerin sosyal sorumluluk projelerinin yerine getirilmesi doğrultusunda sunulan olanaklar var. Var ama bu olanaklardan yararlanmak ve bu olanakları vatandaşın hizmetine dönüştürmek çok önemli. Bu konuda Selim ilçemizi kaymakamımız başta olmak üzere, belediye başkanımızla birlikte ve sizinle birlikte tebrik ediyorum. Sadece bugün değil aşağı yukarı 3 yıldır biz takip ediyoruz. Selim ilçesi bu konuda örnek oluyor. Diğer ilçelerimiz de sizin bu davranışınızı örnek almasını istiyoruz. Çünkü devlet imkan sunuyor ama siz bu imkanı kullanmıyorsanız. İşte bugün burada örneklerini yaşıyoruz. Bu yüzden bu konuda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Özellikle sizleri tebrik ediyorum, kaymakamımızla birlikte bu projeye katkı koymak amacıyla birleştiğiniz için. Burada el ele çok iyi bir dayanışma örneği sağlıyoruz. Projelerinin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum ve inşallah yeni projelere diyorum.”
AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç da, “Ülkeniz gelişirken, refahınız artarken eğer sosyal devlet olmanın gereklerini yapamazsanız şu anda dünyada kötü örneklerini yaşadığımız zengin ülkelerden olursunuz ve insan madden ve manen zayıflar. Bu toplumlar aslında arzu edilen istenilen toplumlar değillerdir. Biz isteriz ki ülkemiz gelişirken her alanda kendini ve refahını geliştirirken insanının maneviyatını, arzularını ve isteklerini de karşılayarak birlikte gelişsin. Kalıcı, uzun yaşayan, ebedi bir devlet olarak yaşamını sürdürsün. Bunun yolu herkesin bir birini anlamasından, olanı diğeriyle paylaşmasından, infak etmesinden, vaktinizi onlara ayırmaktan, bildiğinizi öğretmekten, elinden tutmaktan geçer. Herkesin infak anlayışı farklıdır. İnanın iki tane fazla bina yapılması bizim gözümüzde o kadar kıymetli değil. Çünkü bunları artık devletimiz yapıyor, Türkiye Cumhuriyeti artık istediğinizi yapacak güçte bir devlet. Siz istemeyi bilirseniz, amacınızı, isteklerinizi, içinizde ki iyi niyeti ortaya koyarsanız artık Türkiye’de her şey var, herkes için var. Eski Türkiye de her şey herkes için değildi arkadaşlar. Şimdi ise Türkiye’deki bütün güç ve kazanım insanımızın hepsi için. Eskiden ayıran farkta budur zaten. Bu ülkenin insanı ile alakalı araştırması yoktu bu son yıla kadar. Yani insanımızın ne kadarı engelli, ne kadarı yetim, ne kadarı öksüz, ne kadarı kimsesiz, ne kadarı miskin bunları bilmiyordu bu ülke. Bilmediğiniz bir şeyde politika üretmeniz, oralara yatırım yapmanız, oraları geliştirmeniz ve sıkıntıları çözmeniz mümkün değil. Önce bilmemiz lazım. Bu istatistik bilimi her şeyin temeli aslında. Çünkü politika ona göre kuruluyor. İstatistiğini bilmeyen, verilerini bilmeyen, elinde sağlam rakamları olmayan bir ülke, belediye, kaymakam, vali onların önüne entegre bir hizmet koyamaz.” diye konuştu.
Kılıç daha sonra şunları söyledi:
“Aslında Selim Kaymakamı ilmi de bir çalışma yapmış. Selim’e baktığımız da herkes katkı yaparak insanımızın durumunu ortaya çıkarmış. Kimin neye ihtiyacı var noktasında önemli bir adım atılmış. Bu ülkede birlikte yaşadığımız ve yüce mevlanın birimizi birimize emanet ettiği ve sorumluluğunu birbirlerine yüklediği birlikte yaşadığımız bu insanların bir birinden haberi olmasını sağlayacak çalışma. Kimin neye ihtiyacı var hangisini verebilir?, Bu ülke ve bu insanların beklentileri ne? Bunu bilmeden yan yana yaşamamızın insani olarak ağır veballeri vardır. Yapılacak yardımlarda ‘aman bunu kimse duymasın da biz bundan en ucuz şekilde kurtulalım’ anlayışıyla olmaz. Devlet istiyor ki; bir şey çıkarıyorsa insanı bundan faydalansın. Ama insanının bundan faydalanması için insanın bundan haberi olacak. Sizinde o insandan haberiniz olacak. Biz milletvekili olarak günde en az 3 tane şu şekilde telefon ile karşılaşırız. ‘Sayın vekilim ben engelliyim, çocuğum özürlü ama şu yardımları alamıyoruz. Bize imkan sağlanmıyor. Biz kimsesiziz bulamıyoruz, gidemiyoruz, ulaşamıyoruz.’ deniliyor. Evet ne yazık ki bazen toplumda şöyle de bir refleks gelişiyor; hakkı olmayanlar olanlardan daha çok saldırgan oluyor. Onları kovsanız da gelip alıyorlar. Ama hakkı olan, ihtiyacı olan, mazlum olan gelip sizi bulamıyor. Eğer siz de vicdansız olup makamınızın size verdiği görevi yapmazsanız siz de onları bulamıyorsunuz. Ne oluyor onun vebali hepimizin üzerinde oluyor ve olmaya da devam ediyor. Buna hakkımız yok, bu haksızlığı kendi insanlığımıza da yapmaya hakkımız yok. Kurtulmak mümkün işte böyle şeyler yaparsanız kurtuluyorsunuz.”
Selim kaymakamlığına bu duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür de eden Kılıç, konuşmasını şöyle tamamladı:
“Hayırlı bir iş yapıyorsunuz kaymakamım; daha önce de yapıyordunuz tebrik ediyorum sizi. Biz daha başka açılış toplantılarına da katılıyoruz ama bize insan olduğumuzu, vicdani duygularımız olduğunu hatırlatan ve bizi duygulandıran böyle toplantılar oluyor. Size ihtiyacı olana bir şey yapamıyorsanız dağ, taşınız altın olsun neye yarar. Önemli olan insanların bu köprülerden amaçlarına; vicdanlarına ulaşmaktır. Bu manada Kars’ın topraklarının da çok önemi var, özellikle yetimler açısından. Bu coğrafya kalıcı Türk toprağı yapılırken o dönemde bu topraklar da 6000 yetime okullar açılıyor. Kazım Karabekir o savaş döneminde bile vaktinin büyük bir kısmını bu çocuklarla geçiriyor. Ve hayatında yaptığı en anlamlı en önemli iş olarak da bunu gösteriyor. Bu topraklar aslında o maya ile kurulmuş. Şimdi o günlerimiz tekrar birileri en azından hatırlamış, onlara küçük de olsa insani, şefkatli bir katkı sunuyor. Bunu yolunu açıyor. Senin imkanın var ise sen daha çok yap diyor. Kadınımız bilgili olacak ki ve bilgiyi arzu edecek ki çocuklarını da bilgili yetiştirsin. Bilginin ehemmiyetin öğrensin. 50-60 yaşında ki kadını belki bir şeyi yeniden öğrenmesi çok önemsiz olarak görülebilir. Amaç o değil amaç bir kadının 2 tane daha fazla bir şey öğrenmesidir. Siz bilginin önemini anlatmazsanız yeni nesillerinizin bilgili olması için ilave emek vermezsiniz. Benim babam okumuş, yazmış bir adam bile değildi ama onlar altından kalkılacak gibi olamayan bir emek sarf ederek 9 tane çocuğun hepsine emek vererek annem de öyle bizi okuttular. Ve en az okuyan çocukları üniversite mezunu. Bu ilimin, bilimin önemini anlamış olmaktan kaynaklanıyor. Emek veriyor. Benim sizden zeki bir tarafım yok, fazla olan ne biliyor musunuz benim annemin ve babamın belki birilerinden daha çok ilimin ve bilimin önemini kavramış olmasıdır. Bu projenin aynı zamanda bilginin önemini anlatmak kadar ulvi bir görevi var. Bu yüzden emeği geçen herkesi tebrik ediyorum ve saygılarımı sunuyorum.”
Selim Kaymakamı Erdinç Dolu da “Toplumun için de ve yaşadığımız hayatın, akışı çerçevesin de çocuklarımızdan büyüklerimize kadar çeşitli nedenlerle bakıma muhtaç, sevgiye ve ilgiye muhtaç dezavantajlı kesimler her aman var olmuştur. çoğu zaman da asıl ihtiyaç maddi değil manevi ihtiyaçtır. Özellikle son 10 yıldır hükümetimiz tarafından başta engellilerimiz olmak üzere dezavantajlı gruba yönelik çok önemli düzenlemeler ve iyileştirmeler yapılmıştır. Bizim bu üç projemizde de ortak tek bir kelime ile ifade edilecek bir manası vardır. bu mana da “Paylaşmak” tır. Çünkü paylaşmak aslında çoğalmaktır. Ve bu paylaşımı ihtiyaç duyanlara ulaştırmak en asil ve en anlamlı davranıştır. Bu paylaştığınız kimi zaman mal varlığınız, kimi zaman sevginiz, kimi zaman ilginiz olabilir. Paylaştığınız ne olursa olsun asıl önemli olan paylaştığınız ve sorumluluk duyduğunuz insanlara karşı kendinizden ve kendiliğinizden bir şeyler vermek. Bizim bu projelerde ki asıl amacımız da budur. ben asıl teşekkürü bu projenin yapılmasın da ve sürdürülmesin de rol alan proje ofisinde ki arkadaşlarıma ve sahada bire bir görev alan arkadaşlarıma canı gönülden teşekkür ediyorum. ben bu amacımıza, hedefimize gerçekten ulaşacağımıza inanıyorum. Çünkü biz gönüllüyüz.”
Projelerin açılışı 28 Kasım’da yapılmış ve açılışa; Kaymakam Erdinç Dolu, Milletvekilleri Ahmet Arslan, Prof. Dr. Yunus Kılıç, Belediye Başkanı Coşkun Altun, İlçe Garnizon Komutanı Yzb. Alican Arslan, İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Aydın Acay, Kars Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Zafer Çukurova ve ilçe daire amirleri katılmışlardı. kha