Vali Ziya Polat Atık Su Toplama ve Arıtma Tesisi'nde

Vali Ziya Polat, DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılan ve inşaat çalışmaları devam eden Atık Su Toplama ve Arıtma Tesisi'nde incelemelerde bulunarak yapılan çalışmalar ile ilgili olarak DSİ 24. Bölge Müdürlüğü yetkililerinden bilgi aldı.

Kars’ta uzun yıllar kanalizasyon atıklarının karışarak kirlettiği ve etrafa yaydığı pis kokularla insan sağlığını olumsuz etkileyen Kars Çayı, yapımına başlanan Atıksu Toplama ve Arıtma Tesisi ile temizlenecek.
Türkiye’nin tarihi kentlerinden biri olan Kars’ın atıksu problemini kökünden çözecek projede çalışmalar devam ediyor.

Kars’ın 2054 yılına kadar öngörülen nüfusunun ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde projelendirilen tesisin günlük atıksu arıtma kapasitesi 50 bin metreküp olacak. İşin muhtevası, ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi üniteleri ile 17,5 kilometre uzunluğundaki kollektör hattı olmak üzere, 2 temel imalat safhasından oluşacak. İleri biyolojik atıksu arıtma tesisinin 2025 yılı içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Kars Haber Haberleri