Ziyarette; Türkiye Otizm Vakfı Genel Müdürü Betül Selcen Özer, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ve Tohum Otizm Vakfı tarafından yürütülen ve ilimizde de uygulanmaya başlayan Eğitime Uzanan Yol Projesi hakkında Vali Doğan’ a bilgi verdi.
Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim Vakfının diğer çalışmaları hakkında da kısa bilgiler alan Vali Doğan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek; projenin başarılı olması dileğiyle, vakıf çalışmalarında başarılar diledi.
“Eğitime Uzanan Yol Projesi”
Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) sosyal ve çevresel öncelik alanlarında yer alan ve doğrudan yatırım yaparak desteklediği 6 Projeden biri olan “Eğitime Uzanan Yol” Projesi boru hattının geçtiği 11 ilde (Ardahan, Kars, Yozgat, Erzincan, Giresun, Ankara, Sivas, Kırıkkale, Kütahya, Balıkesir ve Edirne) uygulanacak.
2017-2019 yılları arasında yürütülecek olan proje kapsamında; otizm konusunda öğretmenlere, ailelere yönelik eğitim programı geliştirilecek ve eğitim atölyeleri ile bölge halkına ve yerel karar alıcılara yönelik farkındalık seminerleri düzenlenecek. Proje kapsamında olan 11 ilde toplam 33 özel eğitim sınıfının eğitim materyalleri ile donanımı sağlanacak.
Proje kapsamında 11 ilde bulunan 33 öğretmenin otizm konusunda eğitimci olarak yetişmesi ve daha sonra bu eğitici öğretmenlerin illerinde bulunan diğer öğretmenlere eğitim vermesi hedeflenmektedir. Bu hedef doğrultusunda öğretmenlerin mesleki kapasitelerinin artması sağlanırken otizmli çocukların daha nitelikli özel eğitime erişmelerine katkı sağlanmış olacaktır.
TANAP boru hattı güzergâhında bulunan 11 ilden seçilen 990 öğretmen ve 1.100 aileye, sonrasında ise bölge halkına yönelik geniş kapsamlı otizm farkındalık seminerleri düzenlenecektir.
Ayrıca proje kapsamında bu illerde yer alan 33 özel eğitim sınıfının, MEB standartlarına uygun şekilde özel eğitim materyalleri ile donanımı sağlanacaktır.