TİKA Afganistan’da eğitim odaklı projeleri destekliyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) destekleriyle Afganistan'da bulunan bir ilkokuluna hizmet binası inşa edildi.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) destekleriyle Afganistan'da bulunan bir ilkokuluna hizmet binası inşa edildi. Eğitim malzemeleri, mobilyalar ve bilgisayar ile donatılan okulun çevre düzenlemesi yapıldı.

TİKA eğitim odaklı projeleri destekleme çalışmalarına devam ediyor. Afganistan'ın Mezar-ı Şerif şehrinde eğitim faaliyetlerini sürdüren Mahcube Hirevi İlköğretim Okulunun yeni hizmet binasının açılışı gerçekleştirildi. TİKA'nın desteğiyle inşa edilen ilkokulun çevre düzenlemesi de yapıldı. Proje kapsamında, oyun parkı ve sosyal alanlar oluşturuldu. 1500 öğrencinin eğitim alabileceği okulun ihtiyaç duyduğu eğitim malzemeleri ve donanım ekipmanları temin edildi.

Projenin açılış törenine, Türkiye Cumhuriyeti Mezar-ı Şerif Başkonsolosu Kasım Kaban, Belh Vilayeti Vali Yardımcısı Elhac Mevlevi Nur-ul Hadi Ebu İdris, TİKA Mezar-ı Şerif Koordinatörü Mikail Taşdemir, Belh Vilayeti Milli Eğitim Müdürü Müftü Muhammed Şerif Ebu Asim Osmani, yerel yöneticiler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Açılışta konuşan Başkonsolos Kaban, TİKA projesinin Türkiye ve Afganistan arasındaki dostluk bağlarını güçlendirdiğini vurguladı. Burada yetişecek öğrencilerin Afganistan'ın yeniden inşasında önemli roller üstleneceklerinin altını çizen Kaban, projenin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Belh Vilayeti Vali Yardımcısı İdris, Türkiye'nin Afganistan'a her alanda destek verdiğini ve inşa edilen bu okulun Afganistan'ın geleceği için önemli olduğunu dile getirdi.

TİKA Mezar-ı Şerif Koordinatörü Taşdemir ise TİKA'nın 2005 yılından bu yana Afganistan'ın kuzeyinde bulunan vilayetlerde 200'e yakın proje gerçekleştirdiğini ve bunlardan 60'ının eğitim alanında olduğunu belirtti.

Taşdemir, Mahcube Hirevi İlköğretim Okulunun yanı sıra bölgede 50 okul daha inşa edildiği, toplamda 620 derslikle 25 bin öğrencinin modern eğitim ortamına kavuştuğunu aktardı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Türkiye Gündem Haberleri