Sosyal Demokrasi Vakfı Kars’ta panel düzenledi

Kars’ta "Sosyal Demokrasi ve Türkiye, Krizdeki Ekonomi ve Yozlaşan Demokrasi" konulu panel düzenlendi.

Panelin açılış konuşmasını yapan SODEV Kars Temsilcisi Mehmet Yıldız, “SODEV bugüne kadar bir yandan ideolojik anlamda sosyal demokrasinin gelişmesi için çaba göstermiş, sorunlara ve güncel olaylara sosyal demokrat bakış açısıyla yorumlar getirmiştir. Sosyal demokrat görüşte bir kamuoyu oluşması için çaba göstermiştir. 30 yıldır, ülkemizin gerçeklerini de dikkate alarak, sol muhalif karakterinden ödün vermeden, sosyal demokrasinin evrensel ilkeleri ve toplumsal yaşamımızın gelişmesi doğrultusunda katkı vermeye çabalamıştır. Sosyal demokrasinin toplumda etkin kılınmasıyla, Cumhuriyetimizin kuruluşunda elde edilen kazanımların daha da ileriye taşınabileceğini, toplumumuzun çağdaş demokratik normlara ulaşacağını savunmuştur. SODEV, amaçları doğrultusunda sosyal demokrasinin tanıtılması için bugüne dek yüzlerce panel, eğitim çalışması, seminer, toplantı düzenlemiş; yayınlar yapmış; kamuoyu oluşturmuş; ayrıca bir sivil toplum kuruluşu olarak insan hakları, demokrasi, barış, çevre gibi konularda -gerektiğinde çeşitli STK’larla birlikte- etkinliklerde bulunmuştur.” dedi.

SODEV Başkanı Rasim Şişman ise, “Bugün burada; krizdeki ekonomiyi, yozlaşan demokrasiyi, ülkece yaşadığımız zorlukları ele alacağız. İçinde bulunduğumuz koşulların zorluğu hepimizin malumu, ancak bu tartışmaların, yeni çözümler ve fikirler üretmek adına çok değerli olduğuna inanıyorum. Bu başlıkları tartışırken de geçmişten bugüne, iktidarı bütüncül şekilde okumanın kıymetli olduğunu düşünüyorum.” ifadesini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Kars Haber Haberleri