SERKA, Kars'ta PCM Eğitimi verdi

Serhat Kalkınma Ajansı, Kars Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü personeline yönelik Proje Döngüsü Yönetimi eğitimi düzenledi.

T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın “Yenilikçi Mahalli Hizmet İçi Eğitim Programı” kapsamında gerçekleştirilen eğitimde, Serhat Kalkınma Ajansı uzmanları tarafından proje döngüsü yönetiminin tüm aşamaları detaylı bir şekilde anlatıldı. Eğitimde, AB ve diğer uluslararası fon kaynaklarının tercih ettiği Proje Yönetim Döngüsü (PCM) ve Mantıksal Çerçeve yaklaşımı temel alındı.

Eğitimde ele alınan başlıklar arasında; proje fikrinin oluşturulması, sorun analizi, paydaş analizi, hedef belirleme, strateji geliştirme, mantıksal çerçeve matrisi oluşturma, faaliyet planı ve bütçe hazırlama, hibe programlarına başvuru ve KAYS sistemi kullanımı yer aldı.

Düzenlenen bu eğitimle, Kars Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün hem Ajansın mali destek programlarından hem de diğer ulusal ve uluslararası fon kaynaklarından daha fazla yararlanılması amaçlanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Kars Haber Haberleri