SARIKAMIŞ'TA İSTİKLAL MARŞI ŞİİR YARIŞMASI

Sarıkamış İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilköğretim okulu öğrencileri arasında düzenlenen "İstiklal Marşı" konulu şiir yazma yarışması sonuçlandı.

 

Yarışmada, İsmet Paşa İlköğretim Okulu 7/A sınıfı öğrencisi Mensure Kılıç'ın  "İnleten Arşı İstiklal Marşı"  başlıklı şiiri birinciliğe layık görüldü.
 
"İstiklal Marşı" konulu şiir yazma yarışmasında ilçe birinciliğini elde eden İsmet Paşa İlköğretim Okulu öğrencisi Mensure Kılıç, şiir yazmanın kendisi için önemli olduğunu, düşünce ve duygularını ifade etmede şiirden yararlandığını söyledi.
 
Yarışmada birinciliği elde eden "İnleten Arşı İstiklal Marşı" başlıklı şiir çalışmasını kaleme almadan önce, İstiklal Marşı'nı defalarca okuduğunu, üzerinde tekrar tekrar düşündüğünü belirten Mensure Kılıç, şiirinde kullanacağı dizeleri özenle oluşturmaya çalıştığını, şiirin kendi içinde anlam bütünlüğü taşımasına dikkat ettiğini kaydetti.
 
Kılıç, İstiklal Marşı'nın, bayrağımız gibi milletimizin özgürlüğünün bir simgesi olduğundan yola çıkarak şiirini oluşturduğunu belirterek şunları söyledi :
 
"Şiirimi kaleme almadan önce Mehmet Akif Ersoy'un hayatını ve İstiklal Marşı'nın yazıldığı dönemin koşullarını dikkatlice inceledim. İstiklal Marşı'nı defalarca okudum, her dizenin üzerinde özenle durdum. Okudukça ve düşündükçe yeni yeni anlamlar keşfettim. Bu bana şiirimi yazmada yeni ufuklar açtı. Bizim İstiklal Marşımız var, bizim bayrağımız var, bizim Kurtuluş Savaşımız var, bizim Atatürk'ümüz var, bizim koskoca bir tarihimiz var, bizim özgürlüğümüz bağımsızlığımız var...Bu ülkede yaşamaktan ve bu milletin bir bireyi olmaktan gurur duyuyorum. Şiirimi okuyan herkesin de benimle aynı duyguları taşımasını istiyorum. İşte o zaman yazdığım şiir amacına ulaşmış olacaktır..."

Sarıkamış Haber Haberleri