1972 yılında temeli atılan ve 1995 yılında tamamlanarak hizmete alınan Küçük Sanayi Sitesi esnafı seslerini duyurmak için eylem yaptı. Sanayi sitesinde yol, su, sağlık ocağı, karakol, kargo, PTT’nin olmadığını ifade eden sanayi esnafı yetkililere seslendi.
Yaklaşık 450 esnafın her gün işe gelip gitmekte zorluk çektiği, olası bir durumda hayatları için endişelendiklerini söyleyen sanayi esnafı, sorunlarının çözümü olmadığı taktirde dükkanları kilitleyerek Ankara’ya yürüyeceklerini iddia ettiler.
Sanayi Sitesi Tamirciler ve Tesviyeciler Odası Başkanı Ömer Beyribey gazetecilere yaptığı açıklamada, “Tozdan dumandan geçilmiyor. Türkiye'de hiçbir örneği olmayan sanayi. Sularımız akmıyor, kanallarımız, yollar bozuk. Yani devlet yetkililerinden buraya bir an önce el atmasını istiyoruz. Yolumuz yok. Hiç bir şeyimiz yok. Yollar yapılmazsa sanayiyi kapatıp Ankara’ya doğru yürümeyi düşünüyoruz. Burada yaklaşık 450 tane esnaf var. Çalışan olarak da bakarsanız 3 bin tane çalışan var. Geçen yıldan beridir bu toz sorunumuz var. Yağmur yağınca çamur, kuruyunca da toz oluyor. Önceden yolumuz bozuk oluyordu, millet eylem yapınca sabah Vali olsun belediye başkanı olsun gelip yola mıcır döker ondan sonra ‘tamam yaptık bitirdik.’ Yani bitirmekle bu sorunlar çözülmez. Iğdır bizden ayrıldı, Ardahan bizden ayrıldı. Şimdi onlara gidiyorsun belediye başkanları olsun, milletvekilleri olsun bizim milletvekillerimizden üstün. Bizim milletvekilimiz olsun, belediye başkanımız olsun yetersiz. Bunlara karşı yetersiz. Kars'tan ayrıldıklarına rağmen gidip bakıyorsun her şeyi dört dörtlük. Bizim buraya bir tane yabancı araba girmez. Iğdır’a gider, Ardahan’a gider, Sarıkamış’a gider, Kağızman’a gider, Erzurum’a gider. Buraya çarşıdaki esnaflar arabalarını getirir yaptırır o da çoğu zaman gelmez. Bir yılda iki-üç kere amortisör değişiyor. Bu adamlara yazık günah değil mi? O zaman bizim belediye başkanlarımız olsun, milletvekillerimiz olsun, Valimiz olsun. Şimdi Valimiz gelsin bu yoldan geçsin, bir yağmur yağdığında bir baksın. Bir yağmur yağdığında bir baksın buranın tozlu haline. Biz diyoruz ki koronavirüsten uzak durun. Biz şimdi koronavirüsten nasıl uzak duralım? Biz zaten maske taktığımızda o nefes bizim içimize giriyor. Ben bunu mecburen açmak zorundayım; suyumuz akmıyor, hijyen diyorsunuz ama susuz yerde hijyen olur mu? Türkiye'nin neresine giderseniz gidin susuz sanayi olmaz. Sanayide hiç bir şey güzel değil.” dedi.
Sanayi esnafından Şener Karaman ise, “Geldiniz, tozu gördünüz, arabaları gördünüz, burada insan yaşıyor. Sayın Valim gelsin beş dakika bu yolda dursun. Eve gidiyorsun, banyoya giriyorsun kulağın başın hep toz” diye konuştu.
Sanayi esnafından Ayhan Koç da, “6 ay kış 6 ay yaz olan bir ilde vergi ödüyoruz. 6 ay karla mücadele ediyoruz ve vergi ödüyoruz. Bizim vergi vermek borcumuz ama devletinde borcu buraya bakmak. Giden vekiller buraya gelip utanmalı, şuranın halini görmeliler, hepsi de Kars'ın çocuğudur. Elimin yağına bakın. 55 yaşındayım masa üstünde oturmuyorum, araba altında sürünüyorum. Buradan giden vekiller, bürokratlar ellerini vicdanlarına koyup baksınlar buraya” şeklinde konuştu.