Ordulu öğrencinin İSARC’ta uluslararası başarısı

Uluslararası Bilim ve Sanat Araştırma Merkezi (İSARC) tarafından 2024 yılı Uluslararası Karadeniz Bölgesi Kongre organizasyonlarının 2'ncisine Ordu'dan katılan Kağan Altunbaş, 26 sayfalık İngilizce makalesiyle, güç elektroniği uzmanlık...

Uluslararası Bilim ve Sanat Araştırma Merkezi (İSARC) tarafından 2024 yılı Uluslararası Karadeniz Bölgesi Kongre organizasyonlarının 2'ncisine Ordu'dan katılan Kağan Altunbaş, 26 sayfalık İngilizce makalesiyle, güç elektroniği uzmanlık alanı içerisinde "İzolesiz DA/DA konvertör" projesini kongrede katılımcılara sunumunu yaptıktan sonra hazırlanan uluslararası kitapçığında yerini aldı.

28 farklı ülkeden 253 akademisyen ve araştırmacı katılımı ile gerçekleştirilen kongrede Ordulu yüksek lisans öğrencisi ve mühendis Kağan Altunbaş yer aldı. Altunbaş'ın kongreye sunduğu makalesi bilim çevrelerince ilgiyle karşılandı. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nde Elektrik-Elektronik Mühendisliği dalında yüksek lisans yapan Kağan Altunbaş, 26 sayfalık İngilizce makalesiyle, güç elektroniği uzmanlık alanı içerisinde gerçekleşmiş "İzolesiz DA/DA konvertör" projesini kongrede katılımcılara sunumunu yaptıktan sonra hazırlanan uluslararası kitapçığında yerini aldı.

Prof. Dr. Ahmet Karaarslan'ın danışmanlığın da yaptığı proje çalışmasının mevcut elektronik biliminde kullanılan projeye yenilikçi ilaveler katarak, daha da yüksek verimli hale getirdiğini ifade eden Kağan Altunbaş, projesinin amacını ve bilimde kullanılırlığı hakkında, "İzolesiz DA/DA Konvertörlerin, izoleli sistemlere göre devre boyutu daha küçük ve güvenilirliği açısından daha düşük güçlü uygulamalarda tercih ediliyor. Teknolojinin yüklediği sorumluluklar gereği yüksek güçlü uygulamaların daha sık rastlandığı günümüz şartlarında, yüksek güçlü bir uygulama gerçekleştirmeyi hedefledik. İmplemente edilen kontrol algoritmalarıyla sistemin çıkışını verimli hale getirdik" diye konuştu.

Birçok endüstriyel uygulamalarda kullanılabilirliğini ortaya koyduklarını dile getiren Elektronik Mühendisi Kağan Altunbaş hazırladığı projesinin günümüz teknoloji dünyasında geniş bir yelpazede kullanım alanı olduğunu söyledi. Altunbaş, "Hocam Prof. Dr. Ahmet Karaarslan ile birlikte yürüttüğüm çalışmamı 3 ayda tamamladım. Geniş bir yelpazede kullanım alanı mevcuttur. Başlıca savunma sanayinde tüm harp araçlarında, yenilenebilir enerji kaynaklarında, elektrikli araç şarj istasyonlarında, sualtı güç dağıtım uygulamalarında kullanılıyor. Elektronik sanayisinin her alanında ihtiyaç duyulan bir cihaz" ifadelerine yer verdi.

Kongre ve kongreye sundukları projeyi değerlendiren Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Karaarslan, kongrelerin geleceğin genç bilim insanlarının keşfedilmesinde önemli rol görevini yerine getirdiğini ifade etti. Karaarslan, "Kongreler, genç mühendislerimizin ilmin ışığında, kendi bilgi ve birikimlerini sergileyebildikleri önemli organizasyonlardır. İleride yapacakları akademik çalışmalarda kendilerine tecrübe kazandırma noktasında fayda sağlamaktadır. Bu yıl sunduğumuz güç elektroniği alanındaki projelerimizde, enerji verimliliğini öne çıkarttık. Yenilikçi çözümler sunduk. Halen kullanılmakta olan endüstriyel uygulamalarda daha pratik, daha kullanışlı projeler tasarladık" dedi.

İSARC 2. Uluslararası Karadeniz Bilimsel Araştırmalar ve İnovasyon Kongresi'ne 28 katılımcı yabancı Ülkeden, 129 bilim ve araştırmacı yurtdışından katılırken, Türkiye'deki çeşitli üniversitelerinden 124 akademisyen ve araştırmacının makalesi yayınlandı. Türkiye'nin ev sahipliğinde yapılan kongreye katılan yabancı ülkeler ise şu şekilde:

"Azerbaycan, Cezayir, Avustralya, Bulgaristan, Bosna Hersek, Hindistan (Chennai), Kıbrıs, Mısır, Fransa, Gürcistan, Almanya, Umman, Endonezya, Kosova, Malezya, Meksika, Fas, Nijerya, Pakistan, Portekiz, Sudan, Ukrayna, Polonya, Romanya, Rusya, Amerika Birleşik Devletleri ve Sırbistan.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nde yüksek lisans döneminde önceden de önemli bir başarıya imza atan Kağan Altunbaş İSARC 8. Uluslararası Erzurum Palandöken Bilimsel Çalışmalar Kongresi'nde güç elektroniği alanında hazırladığı bir başka projede kabul görerek yerli ve yabancı 103 makalenin arasında yer almıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Türkiye Gündem Haberleri