Öğrenciden Öğretmene Mektup

Kağızman'da Doktor Mustafa Yalçın İlköğretim Okulu 2 A sınıfı öğrencisi Bilge Berat Küçük öğretmenine, eğitim hizmetinden dolayı bir mektup yazdı.

 

Bilge Berat Küçük yazdığı mektupta öğretmene olan sevgisini ve minnettarlığını şöyle dile getirdi:
 
Sevgili öğretmenim; Sana olan duygu ve düşüncelerimi dile getirmeye çalışırken aklıma Hazreti Ali’nin bir sözü geldi.
 
Bu büyük zat asırlar önce şöyle buyurmuştu: “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum”.
 
Sen bana bir harf değil, yirmi dokuz harften oluşan Türk alfabesini öğrettin. Bu yüzden sana minnettarım.
 
Bilge Berat Küçük, yazdığı mektubu öğretmeni Ece Cennet Kuş’a vererek ona olan saygı ve sevgisini dile getirdi. Öğretmeni ise Bilge Berat Küçük’e yazdığı anlam dolu mektubundan dolayı teşekkür etti.
 
Mektup yazma sanatını öğretmek ve yaygınlaştırmak amacıyla öğretmenin verdiği ödev sonucu bütün öğrenciler de mektup yazarak öğretmenlerine sundular.
 
Mektup nedir: Mektup veya posta, bir bilgi ve maddi bir nesnenin transferi için bir metodudur. Üzerine yazı yazılıp bir zarf içine konan dokümanlar ve ayrıca küçük paketler dünya üzerindeki varış yerlerine teslim edilir. Posta sistemi içinde gönderilen herhangi bir şey mektup veya posta olarak adlandırılır.
 
Genel olarak bir posta hizmeti özel sektör veya kamuya ait olabilir. Hükümetler özel posta hizmet servislerine sık sık sınırlama koyar. 19. yüzyıl ortalarından beri ulusal posta hizmetleri sistemi hükümet tekelinde ücreti peşin ödemeli olarak kuruldu. Ödeme kanıtı arkası yapışkan olan posta pulları formudur. Fakat ayrıca posta ölçü aletleri kargolar için de kullanılıyordu.
 
Postacılık sistemi mektup göndermekten başka diğer fonksiyonlara da sahiptir. Bazı ülkelerde postacılık sistemi telefon ve telgraf sistemleri üzerinde yetkiye sahiptir.
 
Mektup ; Kişi ve kurumlara yazılan duygu ve düşüncelerin bildirildiği sıkça kullanılan bir düzyazı türüdür.
 
Mektup sözcüğü dilimize Arapça' dan geçmiştir. Bir başka kimseye gönderilen yazılı kâğıt, yazılmış olan anlamlarını taşımaktadır Türkçesi "betik"dir. Diğer edebiyat türlerinden ayrı olarak belli kalıplar edinmemiştir. Mektup bir düzyazı olarak giriş, gelişme ve sonuca sahip olabilir. 20. yüzyıldan beri bilgisayar aracılığıyla sanal olarak yapılan yazışma türüne de elektronik mektup (email) denir.
(KHA) – ALİ ÇELİK

Kağızmanhaber Haberleri