KÜNİB Üyesi Üniversiteler Azerbaycan’da Tanıtıldı

Başkanlığı ve Sekretaryası Ardahan Üniversitesi tarafından yürütülen Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB), yurtiçi ve yurtdışındaki üye üniversiteler ile birlikte ulusal ve uluslararası çapta ses getiren bir etkinliğe daha imza attı.

KÜNİB Üyesi Üniversiteler Azerbaycan’da Tanıtıldı

Başkanlığı ve Sekretaryası Ardahan Üniversitesi tarafından yürütülen Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB), yurtiçi ve yurtdışındaki üye üniversiteler ile birlikte ulusal ve uluslararası çapta ses getiren bir etkinliğe daha imza attı.

KÜNİB üyesi üniversiteler, 3 - 4 Mayıs 2014 tarihleri arasında Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen “1. KÜNİB Tanıtım Günleri” adlı etkinlikle tanıtıldı. Birçok devlet üniversitesinin ve özel üniversitenin katıldığı programda Azerbaycan’daki çok sayıda öğrenci Türkiye üniversiteleriyle bir araya gelme ve onları tanıma imkanı edindi.

Bakü’de, Park in By Radisson Otel’de, 3 Mayıs 2014 Cumartesi günü saat 10.00’dan itibaren başlayan programa Türkiye-Bakü Büyükelçisi İsmail Alper Coşkun, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Yüksek Denetleme Kurulu Üyesi Prof. Dr. İlyas Doğan, Kafkasya Üniversiteler Birliği Başkanı ve Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Azerbaycan Milletvekili ve Bakü Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abel Muharremov, Türkiye, Azerbaycan, Kırgızistan, Özbekistan gibi çok sayıda ülkeden üst düzey bürokrat, KÜNİB üyesi birçok üniversitenin rektörü ve yöneticisi, akademisyenler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, çok sayıda öğrencilerle, medya mensupları katıldı.

KÜNİB BAŞKANI VE REKTÖR PROF. DR. KORKMAZ:

“KÜNİB TANITIM GÜNLERİ ULUSLARARASILAŞMA BAĞLAMINDA ÖNEMLİ BİR ADIMDIR”

KÜNİB’e üye üniversitelerin eğitim olanaklarının tanıtıldığı organizasyonun açış konuşmasını yapan KÜNİB Başkanı ve Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Kafkasya coğrafyasının stratejik anlamda dünyanın kilit noktalarından biri olduğuna dikkat çekerek, bölgenin geleceği konusunda düşünce üretme adına üniversitelere büyük görevler düştüğünü belirtti. Bu bağlamda KÜNİB’in rolüne vurgu yapan KÜNİB Başkanı Rektör Prof. Dr. Korkmaz, “Büyük bir düşünür şöyle der:’Gelecek kime aittir?’Gelecek nereye gideceğini bilen insanlara ve toplumlara aittir. Kafkasya Üniversiteler Birliği aslında bir ‘Nereye gideceğiz, gelecekte nereye gitmeliyiz?’ sorusuna cevap arayan bir teşkilattır.” diyerek, KÜNİB’in bölgesel ve küresel çapta faaliyet gösteren bir oluşum olduğuna dikkat çekti.

KÜNİB Başkanı Rektör Prof. Dr. Korkmaz, 1. KÜNİB Tanıtım Günleri’ne Türkiye’den 36 üniversitenin katıldığını ve bunun “uluslararasılaşma” bağlamında önemli bir adım olduğunu da vurguladı. Öte yandan 21. asrın en önemli özelliğinin uluslararasılaşma olduğunu hatırlatan KÜNİB Başkanı Rektör Prof. Dr. Korkmaz, “Türkiye’de üniversiteleri dünyaya tanıtmak ve öğrenci akışını sağlamak gerekiyor. Çünkü 21. Yüzyılın en önemli özelliği ‘uluslararasılaşmadır.’’Uluslararasılaşmayı’ başaran üniversiteler, ülkeler ve toplumlar geleceğin lider üniversiteleri ve toplumları olacaktır.” diye konuştu.

 “KÜNİB BU COĞRAFYAYI OKUMA, ANLAMA VE PROJELENDİRME ÇALIŞMASIDIR”

Program sırasında gazetecilere çeşitli açıklamalar da yapan KÜNİB Başkanı Rektör Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, “KÜNİB bu coğrafyayı bütün değerleriyle okuma, anlama ve projelendirme çalışmasıdır. Biz iki devlet, bir milletiz. Onun için ilk Azerbaycan’dan başladık.” diye konuştu.

 “AZERBAYCANLI ÖĞRENCİLERE TÜRKİYE’DE BÜYÜK KOLAYLIKLAR SUNUYORUZ”

Türk üniversitelerinin dünya üniversiteleriyle yarışacak kalitede olduğunu vurgulayan KÜNİB Başkanı Rektör Prof. Dr. Korkmaz, “Azerbaycanlı öğrencileri Türkiye’ye davet ediyoruz. Onlara çok büyük kolaylıklar ve imkânlar tanıyoruz. Ayrıca bu etkinlik nedeniyle 50 Azerbaycanlı öğrenciyi Türkiye’de ücretsiz okutacağız" diyerek, KÜNİB’in söz konusu organizasyonunun öğrenciler açısından büyük avantajlar sağladığını dile getirdi.

BAKÜ BÜYÜKELÇİSİ COŞKUN:

“Bu Etkinlik, Türkiye’deki Üniversitelerin Kaliteli Olduğu Gerçeğini Anlatmada Önemli Bir Adımdır”

Törende konuşan Bakü Büyükelçisi İsmail Alper Coşkun, Türkiye’nin kaliteli eğitim veren çok sayıda üniversiteye sahip olduğunu ve söz konusu organizasyonunun bu gerçeği daha iyi anlatma açısından önemli bir adım olduğunu ifade etti. Azerbaycanlı 15 bin öğrencinin yurt dışında üniversite eğitimi gördüğünü ve bunlardan sekiz bininin Türkiye’de okuduğunu da vurgulayan Coşkun, “Türkiye-Azerbaycan kardeşliğinin daim kılınması ve aramızdaki birlikteliğin ne kadar derin olduğunun genç nesillere daha da iyi anlatılması ve kader birliğimizin geleceğe taşınması için öğrencilerimiz ve insanlarımız birbirlerini çok iyi tanımalıdır. Kader birliğimizi sağlam temeller üzerinden geleceğe taşımalıyız. Bu temellerden biri de eğitimdir" diyerek, KÜNİB’in söz konusu organizasyonunun eğitim alanına yönelik tarihi katkılar sunacağını dile getirdi.

ÖĞRENCİLERDEN ÜNİVERSİTELERE YOĞUN İLGİ

Üniversiteyi yurt dışında okumayı planlayan Azerbaycanlı öğrenciler organizasyona yoğun ilgi gösterdi. Etkinlik süresince üniversitelerin hazırladıkları stantları ziyaret eden öğrencilere, üniversitelerin bölümleri hakkında görsel sunumlar ve çeşitli broşürlerin dağıtımı yapıldı. Fuara katılan ve üniversiteler hakkında detaylı bilgiler alan öğrenciler, üniversiteyi Türkiye’de okumaya kararlı olduklarını belirtti. Fuarı gezen öğrencilerden Nuriye Rahimova, “Buradaki fuarda Türkiye’deki üniversitelerle ilgili daha çok bilgilendim. Görüyorum ki bütün üniversiteler prestijli üniversiteler. Türkiye’deki üniversitelere çok meraklıyım. İmtihan verip Türkiye’de okumayı istiyorum” dedi.

REKTÖRLERDEN ORGANİZASYONA BÜYÜK ÖVGÜ

Etkinliğe katılan çeşitli üniversitelerin rektörleri, KÜNİB’in farklı coğrafyalarda tür organizasyonları gerçekleştirmesinin tarihi bir öneme sahip olduğunu dile getirdi. Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, Kafkasya Bölgesi’nden öğrencilerin Türkiye’de eğitim almaları konusuna özel önem verdiklerini belirterek, “Bu toplantı bölgede eğitimli kadroların artması adına çok önemli” dedi.

KÜNİB’in Kafkasya coğrafyası için olan önemine dikkat çeken Prof. Dr. Attar , “KÜNİB, Kafkasya için hizmet eden ve bu anlamda üniversitelere ufuk haritası çizen bir projedir.” diye konuştu.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ ise “Bütün Türk Dünyası’nın geleceğinin en iyi olması dileğiyle, geleceği planlama ve birlikte yürüme adına herkese saygı ve selamlarımı sunuyorum. Bu toplantının düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

KÜNİB BAŞKANI REKTÖR KORKMAZ VE BERABERİNDEKİ HEYET BAKÜ’DE ÇEŞİTLİ TEMASLARDA BULUNDU

Fuar sonrası KÜNİB Başkanı ve Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz ve beraberindeki heyet, Azerbaycan Eğitim Bakanlığı’nı ziyaret etti. Daha sonra KÜNİB Başkanı Rektör Prof. Dr. Korkmaz ve KÜNİB heyeti, Bakü Devlet Üniversitesi’ni ziyaret ederek burada Rektör Abel Maharramov’la bir araya geldi. Görüşmede KÜNİB üyesi üniversitelerle Bakü Devlet Üniversitesi arasında karşılıklı işbirliği anlaşmaları imzalandı.

BAKÜ BÜYÜKELÇİSİ COŞKUN VE REKTÖR KORKMAZ GAZETECİLERLE BİRARAYA GELDİ

Kafkasya Üniversiteler Birliği’nin (KÜNİB) 3-4 Mayıs 2014 tarihleri arasında Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’de düzenlediği “1. KÜNİB Tanıtım Günleri”nde, Türkiye Cumhuriyeti Bakü Büyükelçisi İsmail Alper Coşkun ve KÜNİB Başkanı ve Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz gazetecilere önemli açıklamalar yaptı.

BÜYÜKELÇİ COŞKUN:

“1. KÜNİB TANITIM GÜNLERİ”, TÜRKİYE VE AZERBAYCAN’IN BİRLİKTE ÇOK İYİ İŞLER YAPABİLECEĞİNİNÖNEMLİ BİR ÖRNEĞİDİR

Yerli ve yabancı basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakü Büyükelçisi İsmail Alper Coşkun, Türkiye'nin kaliteli eğitim veren çok sayıda üniversiteye sahip olduğunu ve söz konusu organizasyonunun bu gerçeği daha iyi anlatma açısından önemli bir adım olduğunu ifade etti. Türkiye ve Azerbaycan’ın stratejik kalkınma hamlelerine imza attığınıda belirten Coşkun, “Türkiye’ye baktığımızda özellikle eğitim ve tıp alanında ülke geneline yayılacak şekilde olağan üstü bir kalkınma hamlesinden söz etmek mümkün… Türkiye bu alandaki potansiyelini çok güçlü bir şekilde geliştirmekte ve artırmaktadır. Azerbaycan da benzer şekilde hem farklı sektörlerde imkânlarını geliştiriyor, hem de kendisini daha güçlü ve başarılı bir geleceğe yönlendirmek üzere eğitim alanında çok önemli çalışmalar yapıyor” diye konuştu. Türkiye ile Azerbaycan’ın birlikte çok iyi işler yapabileceğine de dikkat çeken Coşkun, bu bağlamda “1. KÜNİB Tanıtım Günleri etkinliğinin Bakü’de yapılıyor olmasının çok isabetli bir karar olduğunu belirtti.

“İki Ülkenin Kader Birliği Sağlam Temeller Üzerinden Geleceğe Taşınacaktır”

Azerbaycanlı 15 bin öğrencinin yurt dışında üniversite eğitimi gördüğünü ve bunlardan 8 bininin Türkiye'de okuduğunu da vurgulayan Coşkun, “Türkiye-Azerbaycan kardeşliğinin daim kılınması ve aramızdaki birlikteliğin ne kadar derin olduğunun genç nesillere daha da iyi anlatılması ve kader birliğimizin geleceğe taşınması için öğrencilerimiz ve insanlarımız birbirlerini çok iyi tanımalıdır. Kader birliğimizi sağlam temeller üzerinden geleceğe taşımalıyız. Bu temellerden biri de eğitimdir" diyerek, KÜNİB’in söz konusu organizasyonunun eğitim alanına yönelik tarihi katkılar sunacağını dile getirdi.

KÜNİB BAŞKANI REKTÖR PROF. DR. KORKMAZ: DÜNYAYI İYİ OKUYAN TOPLUMLAR21. YÜZYILIN EN İYİ TOPLUMU OLMAYA ADAYDIR

Basın toplantısında konuşan KÜNİB Başkanı ve Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, söz konusu etkinliğin uluslararası alanda çok önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. “Uluslararasılaşmanın” önemine de değinen Prof. Dr. Korkmaz, “21. Asır uluslararası bağdaşma asrıdır. Uluslararası bağdaşma alanında çalışma yapan ve dünyayı iyi okuyan ülkeler ve toplumlar 21. Yüzyılın en iyi toplumu olmaya adaydır. Çünkü insanlar kendilerini ve değerlerini anlattıkça ve dünyaya açıldıkça daha büyük bir misyon ve vizyona sahip olacaktır.” diyerek, bu bağlamda KÜNİB’in Kafkasya coğrafyasını bütün değerleriyle okuma, anlama ve anlatma açısından insanlık tarihinde yer edinecek çalışmalar yaptığını vurguladı.

KÜNİB Başkanı Rektör Prof. Dr. Korkmaz, Azerbaycanlı Öğrencileri Türkiye’ye Davet Etti

Türkiye’nin eğitim alanında çok büyük hamleler yaptığını da hatırlatan KÜNİB Başkanı Rektör Prof. Dr. Korkmaz, “Azerbaycanlı kardeşlerimizi ve öğrencilerimizi Türkiye’ye davet ediyoruz. Onlara çok büyük kolaylıklar ve imkânlar sağlıyoruz.” diye konuştu. Ayrıca KÜNİB Başkanı Rektör Prof. Dr. Korkmaz, Azerbaycan’dan 50 tane öğrencinin Türkiye’de ücretsiz okutulacağının müjdesini verdi.

2015’TE KÜNİB TANITIM GÜNLERİ’NİN İKİNCİSİ DÜZENLENECEK

1. KÜNİB Tanıtım Günleri’ne gösterilen yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren KÜNİB Başkanı Rektör Prof. Dr. Korkmaz, etkinliğin ikincisinin Kafkasya ülkelerinden birisinde yapmak istediklerini belirterek, “KÜNİB Tanıtım Günleri etkinliğine önce Azerbaycan’dan başladık. Çünkü Kafkasya’nın kalbidir Azerbaycan… Bizim yüreğimizin şah damarıdır… Öte yandan etkinliğe geniş bir katılım var. Ayrıca etkinliğin önümüzdeki yıl ikincisini yapmayı düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

“1. KÜNİB TANITIM GÜNLERİ”NE ÖĞRENCİLERDEN YOĞUN İLGİ

Başkanlığı ve Sekretaryası Ardahan Üniversitesi tarafından yürütülen Kafkasya Üniversiteler Birliği’nin (KÜNİB) 3 - 4 Mayıs 2014 tarihleri arasında Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’de organize ettiği  “1. KÜNİB Tanıtım Günleri”ne öğrenciler tarafından yoğun ilgi gösterildi. Birlik üyesi birçok devlet ve özel üniversitenin katıldığı programda, Azerbaycan’daki öğrenciler Türkiye üniversiteleriyle bir araya geldi. Etkinliğe katılan öğrencilere çeşitli hediyeler de dağıtıldı. Bunun yanı sıra düzenlenen çekiliş ile talihlilere tablet bilgisayarlar takdim edildi. Ayrıca programda bir yarışma da yapıldı. Yarışmayı kazanan 50 öğrenciye Türkiye’deki üniversitelerde ücretsiz eğitim görme hakkı verildi.

Üniversiteyi yurt dışında okumayı planlayan Azerbaycanlı öğrenciler etkinlik süresince üniversitelerin hazırladıkları stantları ziyaret etti. Ziyaretler sırasında öğrencilere üniversiteler hakkında görsel sunumlar yapılarak çeşitli tanıtıcı materyaller dağıtıldı. Üniversitelerin tanıtım materyallerini inceleyen ve detaylı bilgiler alan öğrenciler üniversiteyi Türkiye’de okuyacaklarını belirttiler.

Fuarı gezen öğrencilerden Nuriye Rahimova, “Buradaki sergide Türkiye üniversiteleriyle ilgili daha çok bilgi alma şansı yakaladım. Görüyorum ki hepsi prestijli üniversiteler… Sınavlardan sonra Türkiye’deki üniversiteleri tercih edeceğim” dedi. Fura katılan Aydın Memmedov ise, “Fuarda birçok üniversite hakkında malumat aldım. Türkiye’de eğitim almak istiyorum.” diye konuştu.

KÜNİB BAŞKANI REKTÖR KORKMAZ’DAN “ULUSLARARASILAŞMA” VURGUSU

Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) Başkanı ve Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, “1. KÜNİB Tanıtım Günleri”ne Türkiye'den 36 üniversitenin katıldığını ve bunun “uluslararasılaşma” bağlamında önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Azerbaycan'ın Başkenti Bakü’de 3-4 Mayıs 2014 tarihleri arasında düzenlenen “1. KÜNİB Tanıtım Günleri”nin açış konuşmasını yapan KÜNİB Başkanı Rektör Prof. Dr. Korkmaz, Türkiye ile Azerbaycan’ın iki kardeş ülke olduğuna vurgu yaptı. Türkiye ile Azerbaycan’ın pek çok ortak noktası olduğuna dikkat çeken KÜNİB Başkanı Rektör Prof. Dr. Korkmaz, “Büyük lider Aliyev’in söylediği gibi, Azerbaycan’la Türkiye ‘İki devlet bir millet’ olan bir birliktir. Dolayısıyla tarihi kökleri, dilleri ve kültürel değerleri aynı olan iki ülkenin geleceğini birlikte düşünmesi ve tasarlaması çok doğaldır” diye konuştu.

“KAFKASYA’NIN GELECEĞİ KONUSUNDA ÜNİVERSİTELERE BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR”

Kafkasya coğrafyasının stratejik anlamda dünyanın kilit noktalarından biri olduğunu ve bölgenin geleceği konusunda düşünce üretme adına üniversitelere büyük görevler düştüğünü belirten KÜNİB Başkanı Rektör Prof. Dr. Korkmaz, “Yıllarca savaşlarla ve parçalanmışlıkla anılan Kafkasya coğrafyasının artık üniversitelerin stratejik planlamalarıyla şekillenmesini arzu etmekteyiz. Bu topraklardaki üniversitelerin stratejik anlamdaki yönlendirmesi, değerlendirmesi ve okunmasıyla geleceğe açılmayı arzu etmekteyiz. Bu nedenle dünyanın stratejik anlamda kilit noktası olan Kafkasya coğrafyasının geleceğini düşünmek en çok Kafkasya bölgesindeki üniversitelere ve ülkelere düşmektedir. Sonuçta biz geleceği düşünüyorsak, geleceği kuracak olan gençlerimizi muhakkak belli platformlarda birleştirmemiz ve buluşturmamız gerekiyor. Bu bakımdan bugün yapmakta olduğumuz faaliyet böyle bir geleceği birleştirme faaliyetidir.” diyerek, “Bir gelecek projeksiyonu” olarak KÜNİB faaliyetlerinin önemli olduğunu dile getirdi.

KÜNİB BAŞKANI REKTÖR PROF. DR. KORKMAZ’DAN “ULUSLARARASILAŞMA” TESPİTİ

Türkiye’nin son yıllarda çok hızlı geliştiğini de belirten KÜNİB Başkanı Rektör Prof. Dr. Kokmaz, Türkiye’nin dünya sıralamasında üniversitelere sahip olduğunu ve bu bilim kurumlarının tüm dünyaya tanıtılması gerektiğini bildirdi. 21. Yüzyılın en önemli özelliğinin “uluslararasılaşma” olduğunu da kaydeden KÜNİB Başkanı Rektör Prof. Dr. Korkmaz, “Uluslararasılaşmayı başaran üniversiteler, ülkeler ve toplumlar geleceğin lider üniversiteleri ve toplumları olacaktır.” diyerek, KÜNİB’in toplumların geleceğine tarihi katkılar sunacağını ifade etti.

Etkinlikte söz alan Türkiye Cumhuriyeti Bakü Büyükelçisi İsmail Alper Coşkun, bu tür bir organizasyonun Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’de yapılmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Azerbaycan’ın uluslararası arenada önemli ülkeler arasında yer almaya başladığına dikkat çeken Coşkun, “Azerbaycan, Tanrı’nın ona bahşettiği olağanüstü kaynakları insan kapitaline dönüştürme arayışında. Ekonomisini çeşitlendirme arayışında. Bölgelerini kalkındırma aşamasında. Kendini dünya sahnesinde önemli bir oyuncu haline getirme arayışında ve bu aşamanın da başında değil olgunlaşmaya başladığı bir aşamasında…” diyerek, Türkiye’yle ortak tarihsel, kültürel, sosyal ve coğrafi bağları sağlam olan Azerbaycan’ın etkili ve stratejik bir ülke olma noktasında ilerlediğini bildirdi.

“TÜRKİYE’NİN HER YERİNDE BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞAN ÜNİVERSİTELERİMİZ VAR”

Türkiye’de eğitim alanında büyük gelişmelerinolduğunu da belirten Büyükelçi Coşkun, “Bugün Türkiye’nin her yerinde başarıdan başarıya koşan, alt yapısı çok güçlü,imkanları çok kuvvetliüniversitelerimiz olduğunu gururla gözlemlemekteyim.” sözleriyle, Türkiye’deki üniversitelerin hem niteliksel hem de niceliksel olarak başarılı bir profile sahip olduğunu aktardı.

Yurt dışında eğitim gören Azeri öğrenci sayılarına da değinen Coşkun, yurt dışında eğitim gören 15 bin Azeri öğrencinin 8 bininin Türkiye’de olduğunu açıkladı. Ayrıca Coşkun, Türkiye-Azerbaycan dostluğunun devam edebilmesi ve daha da güçlenmesi için genç neslin öneminden bahsetti. Coşkun, iki ülkenin kader birlikteliğinin sürmesi için eğitimin çok önemli bir araç olduğunu belirtti.

Törende konuşan Bakü Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. AbelMeherremovise, “KÜNİB Tanıtım Günleri”nin Bakü’de gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

REKTÖRLERDEN KÜNİB’E TAM DESTEK

Başkanlığı ve sekretaryası Ardahan Üniversitesi tarafından yürütülen Kafkasya Üniversiteler Birliği’nin (KÜNİB) 3 - 4 Mayıs 2014 tarihleri arasında Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’de organize ettiği “1. KÜNİB Tanıtım Günleri” programına katılan üye üniversitelerin rektörleri,  Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) ile ilgili çeşitli değerlendirmelerde bulundu.

“KÜNİB, Stratejik Bir Oluşumdur”

KÜNİB’i “stratejik bir oluşum” olarak niteleyen Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, “Kafkasya, Türklerin tarih içinde harmanlandığı bir nokta olmuştur. Bugünde Türk topluluklarının buluşma noktalarından birisi olma rolünü oynayacak bir bölge olarak karşımıza çıkıyor. Bu noktada Türk dünyasını birleştirme çabaları açısından Kafkasya Üniversiteler Birliği önemli roller oynuyor” diyerek, KÜNİB çatısı altında birleşen tüm üniversitelere teşekkür ettiğini dile getirdi.

“KÜNİB ORTAK BİR GELECEK KURUYOR”

KÜNİB’in Kafkasya’nın ortak geleceğini planlamada aktif görevler üstlendiğini belirten Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, “Ortak geleceğin planlanması ve bu bağlamda eğitim konusunda bilgi alışverişinde bulunulmasında KÜNİB önemli bir görev üstlenmektedir. Kafkasya coğrafyasında yer alan ülkelerdeki toplulukların birbiriyle kaynaşması, kardeşlik duygularının daha çok pekişmesi ve ortak bir geleceğin kurulması açısından KÜNİB’in önemli bir katkısı olacağını düşünüyorum.” diye konuştu.

“ÜNİVERSİTELER BÜYÜK BİR SİNERJİ OLUŞTURDU”

KÜNİB’in bölgesel entegrasyona önemli katkılar sağladığını ifade eden Türkiye-Kırgızistan Manas Türk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Balcı, “Biz üniversite olarak bu birlikte yer almayı oldukça yararlı bulduk. Çünkü birlik bölgesel entegrasyonunsağlanmasında faydalı oldu. Ayrıca üniversitelerin uluslararası alanda büyük işler başardığını görüyorum. Aynı zamanda üniversitelerin kendi içerisinde bir sinerjioluşturduğunu görüyorum.” dedi. Ayrıca Prof. Dr. Balcı, Türkiye-Kırgızistan Manas Üniversitesi olarak KÜNİB’eve üye üniversitelere her zaman destek olacaklarını vurguladı.

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar ise, “Birlik kapsamında da üniversitemiz ve Azerbaycan arasında önemli bilimsel değişimler olacaktır” dedi.

“TÜRK DÜNYASINDAKİ ÖĞRENCİLERİ BİR ARAYA GETİRİYOR”

KÜNİB’in Türk dünyasındaki öğrencileri bir araya getirerek eğitim hayatlarına katkı sunacak nitelikte bir programa daha imza attığını belirten Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, “1. KÜNİB Tanıtım Günleri’ne katılımın ve ilginin yoğun olması; aynı zamanda üniversiteler arasında işbirliğinin yüksek olması, bizi heyecanlandırıyor ve mutlu ediyor. Bu nedenle etkinlikte emeği geçen başta KÜNİB başkanı Prof. Dr. Ramazan Korkmaz’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, KÜNİB’in giderek büyüyen ve genişleyen bir birlik olduğunu vurgulayarak, “Kafkasya Üniversiteler Birliği’nin bu girişimi gerçekten çok güzel ve önemli” diye konuştu.

“BİRLİK, HAYAL EDİLEMEYECEK DERECEDE GÜZEL FAALİYETLER GERÇEKLEŞTİRİYOR”

KÜNİB’in kısa içerisinde büyük işler başardığını ifade eden Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, “Ardahan Üniversitesi ile birlikte KÜNİB’i kurduk. Bu derecede güzel faaliyetler olabileceğini bu kadar çok hayal edememiştik. Ama gerçekten geldiğimiz noktaya baktığımızda, KÜNİB çok güzel faaliyetler gerçekleştiriyor.” diyerek, birliğin faaliyetlerinin önümüzdeki yıllarda artarak devam edeceğini söyledi.

“ULUSLARARASILAŞMA PROJESİ OLARAK KÜNİB BÜYÜK BİR ROLE SAHİP”

“Bir uluslararasılaşma projesi” olarak dikkat çeken KÜNİB’in üye üniversitelerle birlikte Kafkasya bölgesinin gelişiminde büyük roller oynadığının altını çizen Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, “Biz kadim kültürümüzü ve değerlerimizi üniversiteler yoluyla Türk Cumhuriyetlerine, Asya’ya ve dünyanın değişik ülkelerine taşıyoruz. KÜNİB’i de bu bağlamda kurulmuş en önemli projelerden biri olarak görüyorum” dedi. kha

Ardahan Haber Haberleri