KAÜ'de “Türkiye’de Yaşayan Batı Azerbaycan Türkleri” konulu panel düzenlendi

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ), İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde “Türkiye’de yaşayan Batı Azerbaycan Türkleri” konulu Panel düzenlendi.

Panelin moderatörlüğünü yapan Doç. Dr. Halit HAMZAOĞLU, açılış konuşması için sözü Kars’taki Azerbaycan Başkonsolosu Sayın Nuru GULİYEV’e verdi. Panelin açılış konuşmasını yapan Sayın Başkonsolos Nuru GULİYEV Safevi(bugünkü İran) Devleti ile Rusya arasında imzalanan Gülistan ve Türkmençay antlaşmalarından bahsetti. Daha sonra kürsüye Kayseri Erciyes Üniversitesinden gelen Prof. Dr. Gafar ÇAKMAKLI MEHDİYEV çıktı. Batı Azerbaycan Türklerinin tarihinden bahseden Prof. Dr. Gafar ÇAKMAKLI MEHDİYEV, bugünkü Ermenistan Devleti’nin tarihte Azerbaycan ve Osmanlı Devletlerinin bir parçası olduğundan bahsetti.

Daha sonra ikinci panelist, Kars Kafkas Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Rusça Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hurşit BAYRAMOĞLU İSAYEV söz alarak kürsüye çıktı. O da Ermenilerin nasıl bir kinci ve Türklere karşı düşmanca hisleri olan bir millet olduğundan bahsetti.

Panel bitişinde, Panelistlere Teşekkür belgesi verildi. Daha sonra Kars Kafkas Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm başkanı, Prof. Dr. Elnur Hasan MİKAİL’e Teşekkür Plaketi takdim olundu. Yine Kars Kafkas Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alper TAZEGÜL ve Dr. Sahib RAMAZANOV’a da teşekkür plaketleri takdim edildi.

Panelin sonunda hatıra fotoğrafı çekildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Kars Haber Haberleri