KAÜ'de ''Anadolu Zaferi” konulu sempozyum düzenlendi.

KAÜ'de “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kars’ı ziyaretinin 100. Yılı ve Anadolu Zaferi” konulu sempozyum düzenlendi.

KAÜ'de düzenlenen sempozyumun açılış konuşmasını yapan Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mitat Durmuş, 100 yıl sonra eserin Atatürk Üniversitesi Kütüphanesinde bulunduğunu söyleyerek, “Bugünkü etkinliğimize konu olan eser, 24 Ağustos 1923’te Kars’ta görev yapan İzmirli Mustafa adlı genç bir subay tarafından Kars’ta yazılmış, Sarıkamış’ta basılmış, 6 Ekim 1924’te de Gazi Mustafa Kemal’in Kars ziyareti sırasında Latife Hanım’a imzalanarak armağan edilmiş ve sahneye taşınmış bir eserdir. Dönemin süreli yayınlarında adı anılan ancak kütüphanelerde izine rastlanmayan bu eser, tam 100 yıl sonra Atatürk Üniversitesi Kütüphanesinde bulunmuştur. Gazi Mustafa Kemal’in Kars’a gelişinin 100. Yılına armağan olarak okurlarla buluşturulan bu eser, 100 yıl sonra yeniden bugün kısa bir kesitle sahneye konulacaktır.” dedi.

Konuşmaların ardından Kafkas halk oyunları ekibi “Hoş Gelişler Ola Mustafa Kemal Paşa” adlı folklor gösterilerini sundu.

Yorum Yap
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Kars Haber Haberleri