KAÜ 2011 Yılı Projeleri..

Arslan, “ödenekler inşaat sezonunda verilmeli”

 

Vali Ahmet Kara başkanlığında gerçekleştirilen 2011 yılının ilk Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda konuşan Kafkas Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof Dr. Cavit Arslan, Üniversitenin Eski Rektörü Abamüslüm Güven dönemde hayata geçirilen ve bu yılda devam edecek olan projelerini ve yatırım programlarını açıkladı.


Arslan, konuşmasında, Kafkas Üniversitesi’nin projelerini zamanında ve daha verimli bir şekilde hayata geçirebilmesi için ödeneklerin yetersiz olduğuna ve kışın uzun sürmesine rağmen ödeneklerin inşaat sezonunda verilmesi gerektiğine dikkat çekti. 

Kafkas Üniversitesi’nin geçmiş yıllarda başlatılan ve 2011 yılında da devam edecek olan 9 adet yatırım programları olduğunu belirten Arslan, “Bu projelerimizin 6’sı eğitim, 2’si sağlık ve 1’de spor alanındadır. Bu yatırımların toplam proje tutarı 177.715.00 TL. Bu tutarın önceki yıllar içerisinde yapılan harcama miktarı 157.933.00 TL. 2010 yılı ödeneği ise 38.200.00TL. 2010 yılı sonuna kadar yapılan harcama tutarı ise 42.215.00TL’dir.” dedi.


KAFKAS ÜNİVERSİTESİ’NİN 2011 YILI PROJELERİ:

İlk olarak eğitim sektöründe ki projelerini tek açıklayan Arslan, “Çeşitli ünitelerin etüt projeleri devam etmektedir. Eğitim Fakültesinin inşaatına yönelik olarak proje çalışmaları sürmektedir ve bu yılın Nisan ayı içerisinde tamamlanacak. Halen inşaatı devam eden ve gerekli ödenekleri ayrılmış olan 32 dairelik lojman binasının inşaatı devam ediyor ve 2011 yılının Ekim ayı içerisinde tamamlanacak. Fen Edebiyat Fakültesi’nin 2. kısmı için inşaatının gerekli ödenekleri ayrılmış olup 2011 – 2012 eğitim ve öğretim döneminde eğitime açılacak. Kampus alt yapı projesi de devam ediyor. Bu çok büyük ve önemli bir proje olduğu için aşama aşama olarak devam etmektedir. Bu nedenle uzun yıllar sürecek ve bunun yanı sıra çeşitli tedbirler alınması gerekiyor. Çünkü alt yapı yapılmadan diğer işleri tamamlamak güç olmaktadır. Ayrıca muhtelif işler adı altında DAP projemiz bulunmaktadır. Bunlar büyük onarımlar yapılmakta, mal ve teçhizatların alımı, bilişim giderleri ve taşıt alımları yapılmaktadır.”dedi.

  

TIP FAKÜLTESİ HAZİRAN VEYA TEMMUZ’DA AÇILACAK 

Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin açılışının 2011 yılının Haziran veya Temmuz aylarında gerçekleştirileceğini belirten Arslan, açıklamalarına şu şekilde devam etti. “Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne makine ve teçhizat alınması gerekiyor. Hastanemizin açılışını 2011 yılının Haziran veya Temmuz ayı içerisinde açmayı düşünüyoruz. Bu yılın 13 Şubatta açmak istiyorduk. Fakat mevsim muhalefeti ve bazı işlerde meydana gelen aksaklıkların yanı sıra keşif artışından dolayı işlemler uzadı. Havalarının ısınması ve inşaat mevsiminin açılması ile birlikte kısa bir süre içerisinde açmayı hedeflemekteyiz. Spor alanında ise açık ve kapalı spor tesislerinin içerisine alan projemiz devam etmektedir. Bu projenin bazı kısımları tamamlanmış ve hizmete sokulmuştur. Ansan açık spor tesisimizin inşaatı devam etmektedir ve tama anlamıyla 2012 yılında hizmete sokulacak.”


ÖDENEKLER İNŞAAT SEZONUNDA VERİLMİYOR

Projelerin daha verimli bir şekilde yürütülmesi için yaşadıkları sıkıntıları ise şu şekilde sıralayan Arslan, “Bu projelerin sürdürülmesi için çeşitli sıkıntılarımız vardır. Bunlar ödeneklerin yetersiz olması ve uzun yıllara yayılmasıdır. Ödeneklerin aynı yıl içerisinde tüm yıla yayılarak verilmesi, ek ödenek taleplerinin ne zaman verileceğinin ise belli olmaması özellikle de yılın son günlerinde verilmesi  iş yapmak için harcanması noktasında sıkıntılar yaşatmaktadır. Bunlarının yanı sıra Tıp Fakültemizin tıbbi alet ve teçhizatlar alması gerekmektedir.


BU SORUNLARIN AŞILMASI İÇİN ÖNGÖRDÜĞÜMÜZ TEDBİRLER İSE ŞU ŞEKİLDEDİR. 

Projeler için verilen ödeneklerin arttırılması ve zamanında verilmesi gerekiyor. Ödenekler, uzun yıllara yayılıyor. Yıl içerisinde de verilen ödeneklerin yıl içerisinde değil de inşaat mevsiminde verilmesi gerekir. Diğer işlerden önce tamamlanması gereken kampus altyapı çalışmaları tam 15 yıldır devam etmektedir. Devam eden inşaatlar tamamlanmış olsa bile yol, ısı, elektrik, kanalizasyon, çevre düzenlemesi gibi alt yapılar yetersiz olduğu hizmette de aksamalar olmaktadır. Bunun içinde alt yapılar için yeteri kadar ödenek verilmesi ve diğer işlerden önce tamamlanması gerekir. Ayrıca yeni hizmet binasına taşınacak olan Tıp Fakültesi ve Araştırma Hastanesi’nin tıbbı cihaz eksikliklerini bir an önce tamamlanması gerekiyor. 1992 yılında kurulan üniversitemizin halen 12.500 civarında olan öğrenci sayısını 20 000’e çıkartarak bir bölge üniversitesi olmaktır. Bu hedefe ulaşmak için de bu sorunların giderilmesi gerekmektedir.”diye konuştu.


VALİ KARA, ARSLAN’IN 20.000 ÖĞRENCİ HEDEFİNİ TAAHHÜT OLARAK KABUL ETTİ. 

Vali Kara ise Arslan’ın 12.500 olan öğrenci sayısını 20.000’e çıkarma hedeflerini bir taahhüt olarak kabul ederek, “Kafkas Üniversitesi’nin 12.500 olan öğrenci sayısını 20.000’e çıkarma hedefinizi sevindirici bir taahhüt olarak kabul ediyoruz. Çünkü Kars’a hayat veren en önemli kaynaklardan birisi de öğrencilerimizdir. Bu nedenle de üniversitemizin bu yöndeki çalışmaları için başarılar diliyorum. Bizlerde valilik ve bütün kurumlar olarak ne tür destek gerekiyorsa vermeğe de hazırız.”dedi

Kafkas Üniversitesi Haberleri