Toplum hayatı fertler arasındaki yardımlaşmaya, iş bölümü ve işbirliğine dayanır.
Yoksul ve düşküne acımak, insan ruhunun en tabii duygusudur. Fakat yalnız acıyıp geçmek hiçbir işe yaramaz.
Bu nedenle, toplumumuzda var olan tüm dinamikleri harekete geçirerek elimizde bulunan imkanlarımızı kullanmak suretiyle çocuklarımızın suça itilmelerini önlemek. Böylelikle, ilimizde sosyal ve ekonomik yönden risk gurubunda bulunan çocuklarımız ve gençlerimizin ilgili kurumlar ve sorumluluk sahibi gönüllü vatandaşlarımız tarafından desteklenerek mevcut durumlarının bir nebze de olsa iyileştirilmesidir.
PROJENİN AMACI VE İŞLEYİŞİ
Mevcut durumları nedeni ile sosyal aktivitelerden faydalanamayan çocuklarımız ve gençlerimizin mümkün olduğunca kurumlarımızın hizmet ve imkanlarından faydalanmalarını sağlamak.
Günümüzde yok olmaya yüz tutmuş yardımlaşma olgusunun yeniden kazanılmasını temin edebilmek.
İmkanlar dahilinde çocuklarımıza sportif faaliyetlerde bulunmalarını özendirmek.
Çocuklarımızın sosyal içerikli çalışmalarda bulunmalarını sağlamak amacıyla, Halk Eğitim Müdürlüğü ile koordineli olarak belirlenecek konularda resim, müzik, bilgisayar eğitimi, folklor, tiyatro satranç vb. kurslar düzenlemek.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile birlikte çocuklarımızı istekli ve kabiliyetli oldukları sportif faaliyetlere yönlendirmek, basketbol, voleybol, masa tenisi, atletizm, karate vb. diğer sportif faaliyetlerde bulunmalarını sağlamak.
Maddi imkansızlıklar sebebi ile Dershaneye gidemeyen ya da derslerinde başarıyı artırmak isteyen öğrencilerimizin Üniversite ile işbirliği yapılarak yerinde ders almalarını sağlamak.
Çıraklık ve Yaygın Eğitim Müdürlüğü ile koordineli olarak, meslek edinmek isteyen çocuklarımızı açılacak olan kurslara yönlendirmek.
İl merkezindeki maddi imkanı olmayan vatandaşlarımızı, maddi imkanı yerinde olan gönüllü vatandaşlarımız ile tanıştırmak ve kendilerine maddi ve manevi yönden destek sağlamak.
Gençlerimizi kültür ve sanatsal faaliyetlere yönlendirerek mutlu kılmak.
TOPLUM DESTEKLİ EL BİRLİĞİ (KARDEŞ AİLE) PROJESİ NASIL UYGULANACAKTIR?
İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız, Toplum Destekli Polislik Büro Amirliğimiz ve Mahalle Muhtarlıklarımız ile birlikte tespit edilerek proje hakkında bilgilendirilecektir.
Gönüllü kardeş aileler, tespiti yapılan ihtiyaç sahibi ailelerle tanıştırılacaktır.
Belirlenen kurumlarla irtibata geçilerek kardeş aile çocuklarının, eğitim, sağlık, sosyal ve kültürel yönden gelişimine katkı sağlayabilecek meslek edindirme kursları vb. seminer ve etkinlikler düzenlenecektir.
Mevcut imkanlar doğrultusunda çocuklarımızı sokaktan kurtarma ve herhangi bir meslek dalında kurs alabilmelerini sağlamak için gerekli çalışmalar yapılacaktır.
PROJEYE NASIL KATILABİLİRİM?
Projeye katılmak isteyen vatandaşlarımız, daha önceden Toplum Destekli Polislik Büro Amirliğince tespiti yapılan ailelerimizin bilgilerini TDP Büro Amirliğinden alarak, aileleri kendi ikametlerinde ziyaret edebileceklerdir.
212 47 00 nolu telefondan Toplum Destekli Polislik Büro Amirliğimize ulaşıldığında, yardıma muhtaç aileler ve projenin işleyişi hakkında bilgi verilecektir.
karsmanset.com