Kars'ta hasta ve yaşlılara ‘evde nüfus cüzdanı’ hizmeti veriliyor

Kars'ta Çipli kimlik kartı alabilmek için nüfus müdürlüklerine gidemeyen hasta, yaşlı ve engelliler, "gezici kayıt terminali" uygulamasıyla başvurularını evden yapabiliyor.

Nüfus ve Vatandaşlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nce başlatılan "gezici kayıt terminali" uygulamasıyla sağlık sorunları olan vatandaşların evine giden memurlar, biyometrik veriden parmak izine, imzalanan evraka kadar tüm işlemleri evlerde tamamlıyor. Başvurusu alınan yeni kimlik kartları ise, basımın ardından vatandaşlara posta yoluyla gönderiliyor.

Bu kapsamda Kars'ta da hasta, engelli ve yatalak vatandaşlara kolaylık sağlamak amacıyla başlayan uygulama ile hizmet veriliyor.

Nüfus müdürlüklerine gidemeyen hasta, yaşlı ve engellilere "Gezici Kayıt Terminali" uygulamasıyla kimlikleri evlerinde verilmeye başlandı. Biyometrik veri, parmak izi, fotoğraf ve imzalanan evraka kadar tüm işlemleri evlerde tamamlıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Kars Haber Haberleri