Kars'ta ''Ahilik haftası'' Kutlamaları başladı!

Osmanlı Devleti’nin kuruluşunda büyük rol oynayan ve 13’üncü yüzyılda görülmeye başlayan esnaf dayanışma teşkilatı Ahilik, Kars’ta çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

12-18 Eylül Ahilik Haftası nedeniyle Küçük Sanayi Sitesi Sosyal Tesislerinde program düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Kars Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Murat Bakırhan, “Hak ile sabır dileyip bize gelen bizdendir, akıl ile ahlak içe çalışıp bizi geçen bizdendir. Ahi Evran-ı Veli’nin bu sözlerinden de anlaşıldığı gibi Ahilik hak, akıl ve ahlaktır. Birlik, beraberlik ve kardeşliğin, mertlik, yiğitlik ve cömertliğin, yardımlaşmanın adıdır. Bunun en iyi örneğini çok yakın zamanda ülkemizi sarsan deprem felaketinde Ahilik Kültüründen gelen esnaf ve sanatkarlarımız; birliği, beraberliği, yardımlaşmayı ve cömertliği en üst seviyede göstermiştir. Aslında yılın Ahisi bir kişi değil bütün esnaf sanatkarlarımızdır. Ahilerimiz sadece ekonomik alanda değil siyasi ve askeri alanda da ülkemize katkı sağlamıştır.” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Kars Haber Haberleri