Anslan, Hocalı katliamını gerçekleştirenleri nefretle kınadığını açıklayarak, “Hocalı katliamı; özellikle yıl dönümünün yaklaştığı bu günlerde coğrafyamız açısından, kardeşlerimiz olan Azeriler açısından, kardeş ülke olan Azerbaycan açısından ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla bizde bu yıl dönümünde bu katliamı özellikle katliamı gerçekleştirenleri lanetle anıyoruz. Tabiî ki şehitleri saygı ile anıyoruz.” dedi.
AK PARTİ DİĞER PARTİLERE BENZEMİYOR
Arslan, daha sonra AK Parti iktidarının hizmetleri ve Kars’a yapılanlarla ilgili yaptığı konuşmada, “Sayın Başbakanımız gerek grup toplantılarında, gerek televizyon programlarında, gerekse özellikle genişletilmiş il başkanları toplantılarında bir şeyi veya birkaç şeyi çok önemsiyor. Bir tanesi bizim diğer partilere benzememiz konusu. Tabiî ki siz eğer bulunduğunuz yeri nasıl geldiğinizi bilmezseniz, adeta bu işin keyfini çıkarırsınız. Bu işin keyifli tarafını yaşayamıyoruz. Bunun nedeni gerçekten partinin başında bulunan ve ömrünü bu işe vermiş, insanların dertleri ile dertlenen ve vatandaşa hizmetkârlık etmeyi kendisine hayat felsefesi etmiş bir genel başkanımız var. Bu makamların hakkını verebilmek, bu partiyi daha ileri götürmek, bayrak değişimini özellikle sağlıklı yapmak gerekir. İşte AK Parti genel başkanından aldığı bu hayat felsefesi çerçevesinde kısa ömürlü olmayı, keyif çatmayı değil uzun ömürlü olmayı, bayrağı devir edebilmeyi ve bu birimlerini insanların hizmetine sunmayı birinci öncelik ettiği için 2023leri, 1071’in bininci yıl dönümü olan 2071’leri konuşabiliyor. Ulu Önder Atatürk’ün söylediği gibi ülkenin geleceği olan gençleri bugün gençleri yarının gelecekleri sağlıklı yetiştirmek ve bugünden yarına hazırlamak gerekiyor. Bunun için biz keyif tarafında değiliz yapmamız gerekenleri iyi biliyoruz. Eğer sayın başbakanın bugün sadece Türkiye için değil coğrafyamız için, ülkemiz için bir şans olduğunu düşünüyor isek bu şansın aynı zamanda bir zorunluluk getirdiğini ve daha iyi bir gelecek için, daha iyi AK Parti, daha çok çalışmak zorunda olan bir AK Parti olmak zorunda olduğumuzu biliyoruz. Coğrafyamız açısından özellikle kardeşlik dediğimiz, birlik beraberlik dediğimiz ülkemizin ve insanımızın huzurunu kaçırmaya çalışanların kaşıdığı kaşımakla da kalmadığı adeta yara haline getirdiği bu ileten kardeşliğimize bin yıldır bu coğrafya da, bu toprakta Kars’ta bin yılı da geçti. Bin yıllık kardeşliğimizi başkaları başka türlü kullanmak istiyor. İşte ona engel olmak üzere kardeşlik dediğimiz bu süreci iyi yaşamamız lazım.” diye konuştu.
SARIKAMIŞ’A AK PARTİ DESTEĞİ
Sarıkamış şehitleriyle ilgili de AK Parti’nin bir dizi hizmeti ve projesi olduğunu da vurgulayan Arslan,” Türkiye’de 75 milyon insan varsa en az yarısı bu yıl Sarıkamış’ı bizim kadar yaşadı. Onun en az yarısı aktif bir şekilde bu işin içinde yer aldı. 20 bin kişiyi getirip o etkinliklere katmak kolay değildi. Bunun için ben sayın başbakan ve bakanlara, hükümetlere, sizler adına biz her platformda teşekkür ettik. Burada bir kez daha teşekkür etmiş olalım. Sarıkamış Şehitlerini anma etkinlikleri kapsamında toplanma mahallinde bir tesis yapılması, Sarıkamış’ta bir müze yapılması ve yine Sarıkamış şehitlerini anma etkinlikleri çerçevesinde şehitlikte bir tören alanı yapılması ve yine bir abide yapılması konusunda bütün bakanlıkların proje hazırlıkları var. Bu yıl inşallah başlayacak. Hedef 2 yıl sonra 100. yıl dönümünde anma etkinliklerini çok daha iyi yapmak. Bu da şehitlerimizin gençlerimiz tarafından çok daha iyi algılanması anlamına gelecek. Bununla birlikte gelen insanlar yöremize, ilçemize, ilimize turistik anlamda da katkı koyacaklar, alış-veriş anlamında da katkı koyacaklar. Çünkü biliyoruz ki esnafımız tarım hayvancılıkla uğraşıyor. Ama Kars’ımız turizm anlamında da alması gereken payı alması gerekiyor. Ayrıca Kars merkezde kentsel dönüşümle birlikte kentin turistik olarak özellikle İstikam Çay Bahçesi ve Millet Bahçesinden başlayarak kaleye doğru olan bütün tarihi binaların sokak sağlıklaştırılması ve düzenlenmesi, tarihi binaların restore edilmesi kapsamında güzel bir projedir. Bu projenin de etapları yavaş yavaş yürüyor.” şeklinde konuştu.
YOL VE DİĞER HİZMETLER
Arslan, yol ve diğer hizmetlerle ilgili de, “Yine Kağızman yol ayırımında Selim, Sarıkamış, Karakurt’ta kadar olan bölünmüş yolun sıcak asfalt haline getirilmesi ihalesi zaten yapılmıştı. İnşallah ilkbaharla birlikte çok hızlı bir şekilde yürüyecek. Arpaçay yolumuzun iyileştirilmesi konusunda çalışmalar başladı. Bu yıl inşallah bitiyor. Akyaka yolumuzun kötü kör bir virajı vardı. O bitti ve hizmete girdi. Digor yolumuzun Tuzluca’ya kadar bölünmüş yol olması konusu yatırın programlarına girdi bu yıl inşallah onun ihalesi yapılıyor. Yine Kağızman yolumuzun a–1 standartlarına getirilmesi konusunda bu yıl ilk etabı başlıyor. Yine Karakuruk’tan Kağızman üzerinden Tuzluca’ya gidecek olan yolun bölünmüş yol haline getirilmesi ilk etabı bu yıl ihale edilecek. Selim’den Göle’ye giden kestirme yolun başladığı açıkçası bitirmeyi planlıyorduk ama orası biraz zor bir coğrafya. Orası devan ediyor.” ifadelerini kullandı.
KARS HASTANELER ÜSSÜ OLACAK
Devlet Hastanesi, yeni yapılan Doğum Evi Hastanesi, şu an hizmette olan Tıp Fakültesiyle birlikte, bölgedeki konumu itibariyle de Kars’ın bölgenin en önemi Hastaneler Üssü olacağını da kaydeden Aslan, şunları söyledi:
“Bakü Tiflis Kars projesi bitmeden lojistik merkezinin başlayıp bitmesi bir anlam ifade etmiyor. Bunun için biraz gecikti. Sağlıkla ilgili devlet hastanesi yapılıyor. 200 yataklı. Yoğun bakın ve acille birlikte düşündüğünüz zaman 280 yataklı çok da güzel yapılıyor merkezi bir yerde. Bu yılın sonunda bitirilmesi hedefleniyor. Yüzde elliler seviyesinde inşaat ilerlemiş durumda. Arpaçay ve Akyaka’nın 10 yataklı bütünleşmiş ilçe hastanelerinin ihaleleri yapıldı sözleşmeleri imzalandı. Sadece kış olması nedeni ile ilkbaharda başlayacak. Selim ve Digor’un yine aynı şekilde 10 yataklı entegre ilçe hastanelerinin ihaleleri yapıldı hatta yüzde 20 ler seviyesine geldi. Üniversite hastanesi bizim için çok çok önemliydi. Üniversite hastanesi yaklaşık bir yıldır hizmet veriyor. Yoğun bakım açıldı, acil açıldı. Özellikle Kars üniversite hastanesinin ve devlet hastanesinin birlikte bölgemizde bir hastaneler üstü haline gelmesini istiyoruz. Bunun için çok daha fazla hizmet verebilir hale gelmek gerekiyor. Çok daha farklı branşlar da hizmet vermesi gerekir. Özellikle onkoloji hastanesi de yani kanserle ilgili tedavi yapılabilen onkoloji hastanesi de gereklidir. Bu konuda da onkoloji hastanesiyle ilgili yol aldık yatırım fonlarına kondu. Biz Ardahan için, Iğdır için, Artvin için hatta gerekirse Nahçivan veya Gürcistan’da ki hastaneler içinde bir hastaneler üstü haline geliyoruz. Hem insanımızın daha iyi sağlık hizmeti alması lazım etraf illerden gelen insanların bu anlamda ilimize katkı koyması gerekiyor. Bu konuda bilin ki gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Geçmişte de bu ilde bir takım daire amirlikleri vardı, bir takım il müdürlükleri vardı, hastane sorumluları vardı. Bir şey yapamadıkları için çıkıp açıklama yapamıyorlardı. Şimdi biz başlıyoruz. Biz Karsın ve insanının bizim omzumuza yüklediği sorumluluğu bilincindeyiz. Bizim farkımız biz gidip kurumlarda işimizi halletmeliyiz. Kars’ın ihtiyacı ile ilgili işleri halletmeliyiz. Varsa problemler çözmeliyiz. Yatırım programına girmesi gerekiyorsa yatırım programına koymalıyız. Bizim böyle bir imkânımız ve böyle bir şansımız varken biz Ak Partinin milletvekilleriyken meclis kürsüsüne çıkıp şov yapmak peşinde olamayız. Bunu lütfen iyi anlatın. Muhalefet milletvekillerinin hiçbir şey yapma şansları olmadığı için çıkıp kürsüde şov yapıyorlar. Bizim derdimiz sadece iş yapmaktır.”