İsrail’in saldırısında 2 İran askeri hayatını kaybetti

İran Silahlı Kuvvetleri, İsrail'in ülkeye gece saatlerinde düzenlediği saldırıda 2 askerinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

İran Silahlı Kuvvetleri, İsrail'in ülkeye gece saatlerinde düzenlediği saldırıda 2 askerinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

İran, İsrail'in gece saatlerinde ülkeye 3 dalga halinde gerçekleştirilen ve askeri noktaların hedef alındığı saldırıya ilişkin açıklama yaptı. İran Silahlı Kuvvetlerinden yapılan açıklamada, "İran Silahlı Kuvvetleri, Siyonist İsrail rejiminin saldırısı karşısında ülkenin hava sahasını korumaya çalışırken 2 askerini şehit verdi" ifadeleri kullanıldı. Olayla ilgili daha detaylı açıklamanın ilerleyen saatlerde yapılacağı aktarıldı.

İsrail, Tahran, Huzistan ve İlam'ı hedef aldı

Saldırının ardından İran Hava Savunma Karargahından yapılan açıklamada, "Katil İsrail rejimi, İran'ın tüm uyarılarına rağmen gerilimi artıracak bir adım atarak Tahran, Huzistan ve İlam eyaletlerindeki bazı askeri üsleri hedef aldı. Hava savunma sistemi, bu saldırıya başarılı bir şekilde karşılık verdi ve bazı bölgelerde kısmi hasar meydana geldi. Olayın boyutları ise araştırılmaktadır" ifadeleri kullanılmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Türkiye Gündem Haberleri