İran Dini Lideri Ayetullah Hamaney: “Hizbullah, İsrail saldırılarında önemli komutanlarını kaybetse bile diz çökmeyecek”

İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarına ilişkin yaptığı açıklamada, "Hizbullah, İsrail saldırılarında önemli komutanlarını kaybetse dahi diz çökmeyecek" dedi.

İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarına ilişkin yaptığı açıklamada, "Hizbullah, İsrail saldırılarında önemli komutanlarını kaybetse dahi diz çökmeyecek" dedi.

İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney Kutsal Savunma haftası dolayısıyla başkent Tahran'da İran-Irak savaş gazileri, askeri komutanlar ve halk ile bir araya geldi. İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarına ilişkin konuşan Hamaney, "Hizbullah, İsrail saldırılarında önemli komutanlarını kaybetse bile diz çökmeyecek" dedi. Hamaney, "Bir İslam ülkesi olarak Filistin dünyanın en büyük şeytanı tarafından işgal edilmiş durumda. Her Müslümanın üzerine düşen görev Mescid-i Aksa'nın asıl sahiplerine geri dönmesi için onlara yardımcı olmaktır. Gazze ve Filistin halkı ilahi bir yolda ilerlemektedir ve Allah yolunda cihat etmektedirler" ifadelerini kullandı.

ABD ve Batılı güçler tarafından desteklenen İsrail'in her türlü ileri askeri teknolojiye sahip olduğunu belirten Hamaney, Hizbullah'ın ve Filistin direnişinin aldığı tüm kayıp ve zararlara rağmen kesin zafer kazanacağını söyledi.

"Kimse sınırlarımıza yeniden saldırmaya cesaret edemiyor"

İran sınırlarına hiçbir gücün saldırmaya cesaret edemediğini kaydeden Hamaney İran ile Irak arasında 8 yıl süren savaşa işaret ederek, "O dönem, sınırlarımız Irak orduları tarafından işgal edilmişti. Ancak bugün İran milletinin farklı sahalarda göstermiş olduğu duruşu sayesinde kimse sınırlarımıza yeniden saldırmaya cesaret edemiyor. Bu nedenle farklı yollar ve yöntemler kullanarak düşman ülkemize saldırmaya çalışıyor. Düşmanın sızmaları ve ülke güvenliğine yönelik tehditler karşısında dikkatli ve teyakkuzda olunmalı" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Türkiye Gündem Haberleri