17. Uluslararası Türkiye Tiyatro Buluşması tiyatro oyunları, söyleşiler ve konserlerin yanı sıra atölyelerle de devam etti. Buluşmanın ilk gününden itibaren genç sanatçılar ve sanatçı adayları kamp ve atölyelerde usta isimler ile birlikte sanata ve tiyatroya dair deneyim kazandı.
17. Uluslararası Türkiye Tiyatro Buluşması özel tiyatroları, üniversite ve lise tiyatro topluluklarını deneyimli isimlerle buluşturdu. Buluşma kapsamında düzenlenen kamp ve atölyelerde 230 genç tiyatrosever yer aldı. Buluşmaya; Abanoz Tiyatro, Tiyatro Aldante, Tiyatro Kyzikos, Vaveyla Art Ensemble, Duman6 Tiyatrosu, İzmir Atatürk Lisesi Tiyatro Topluluğu, Mevzu Tiyatro, ODTÜ THBT, İYTE Tiyatro Topluluğu, Tiyatro Pasaport ve Yenikapı Tiyatrosu, Ordu Belediye Tiyatrosu ve Selçuk Belediye Tiyatrosu katıldı. Katılan tiyatro sanatçıları birçok akademisyen ve usta tiyatro eğitmeni ile bir araya geldi.
17. Uluslararası Türkiye Tiyatro Buluşması, buluşmaya katılım gösteren Orhan Aydın, Tamer Levent, Levent Üzümcü, Cengiz Toraman, Burak Şentürk, Haluk Işık, Yunus Emre Küçükaydın, akademisyen Adnan Tönel Semih Çelenk, Tiyatro Gazetesi Nurhan Uslu, Nazif Uslu gibi isimlerin yanı sıra Yunanistan'dan katılım gösteren tiyatro sanatçısı Sofia Kapsourou ve Almanya'dan katılım gösteren Johannes Schaefer ile uluslararası bir nitelik kazandı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Selçuk Belediyesi ve Kültürlerarası Tiyatro Platformu iş birliğiyle düzenlenen 17. Uluslararası Türkiye Tiyatro Buluşması'nda etkinlik takviminde yer alan oyunların ve söyleşilerin yanı sıra Pamucak Kamp Alanı'nda ve Ayasuluk Sanat Cafe'de Doğaçlama Atölyesi, Oyunculuk Atölyesi, Yönetmenlik Atölyesi, Öykü Yazarlığı gibi birçok atölye düzenleniyor. Atölyelere katılan genç tiyatrocular ve eğitmenleri kampta düzenlenen atölyelerin verimli ve keyifli geçtiğini belirttiler.
"Birlikte öğrenmek ve düşünmek için buradayız"
Kamp Koordinatörü Mehmet Serkan Koçak; "Değerli hocalarımız, akademisyenlerimiz, genç oyuncu arkadaşlarımız hepimiz Pamucak'ta bulunan kamp alanında birlikte öğrenmek, eğitmek ve düşünmek için buradayız. Bize bu imkanı sağladığı için İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ve bu kamp alanını tahsis ettiği için Selçuk Belediyesine çok teşekkür ederiz" dedi. Oyun Yazarı ve Yönetmeni Özden Selim Karadana, "Tiyatro için burada olmak çok güzel" derken, Tango Eğitmeni Metehan Gürsuk ise "Gençlere üç gün boyunca atölye verip üç günün sonunda kısa bir sokak gösterisi sunacağız" ifadelerini kulandı.
Eğitmenlerin yanı sıra katılımcılar da 17. Uluslararası Türkiye Tiyatro Buluşması kapsamında düzenlenen atölyelerden mutlu olduklarını belirttiler.
"Kendimize ne katabiliriz onun peşindeyiz"
Katılımcı Coşku Baş buluşma kapsamında düzenlenen kampın keyifli geçtiğini belirterek; "Her sene olduğu gibi bu sene de eğitimlerle katılıyoruz. Kimden ne öğrenebiliriz, kendimize ne katabiliriz onun peşindeyiz. Onun dışında da Pamucak Sahili çok güzel bir sahil. Burada olmaktan dolayı çok mutluyuz" dedi.
Kampın ve atölyelerin en önemli kazanımlarından birinin de yeni insanlar tanımak olduğunu söyleyen Bartu Deniz Güvercinlik ise "Burada bulunmak ve atölyelere katılmak gerçekten çok güzel bir deneyim. Çok verimli geçiyor. Birçok şey öğreniyoruz" ifadelerini kullandı.