Esnafların, “İşlerimiz yok, satış yapamıyoruz, bazı günler siftah bile yapamıyoruz. Ama vergilerimizi borçlanarak ancak ödeyebiliyoruz. Bir süre sonra da işlerimiz tamamen kesiliyor ve borç batağında işyerlerimizi kapatıyoruz. Gördüğünüz gibi Kars’ta her geçen gün işyerleri bir bir kapanıyor ve yenileri açılıyor. Onlarda bir süre sonra kapanıyor ve böyle sürüp gidiyor” diye dert yandılar.
Vatandaşlarda alım güçlerinin olmadığını, genç evlatlarının işsiz güçsüz gezdiklerini söylediler.
Vatandaşlar ayrıca, kültürel etkinliklerin de azlığından dert yanarak, “Sınır kenti Kars’ta yakışır etkinlikler yapılması gerek. Kafkasların başkenti olarak bilinen kentimizde uluslararası organizasyonlarda yapılmalı” dediler.
Yıldırım da, “Milletvekilinin vatandaşın dile getirdiği sorunlar üzerinde durup bunları nasıl tanzim edildiğini görmek zorunda ve yönlendirmek zorundadır. İnşallah bizler bunu başaracağız ve her zaman esnafımızın, vatandaşımızın yanında olup arzu ve isteklerini yerine getirmek için var gücümüzle çalışacağız.” dedi.
Kars’ın hayvancılığın üssü olması gerektiğini de belirten Yıldırım, Dünya Hayvancılık Sempozyumunu yapacaklarını, küçük düşünülmemesi gerektiğini, maddi ve manevi yönden Kars’ı düşünmek gerektiğini vurguladı.