Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket Töreni’ne katıldı. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’ye kazandırmak için kazanılmış olanları yağmalamak içi ellerini ovuşturanların bu ülke için ancak kriz üretebileceklerini söyledi.
“Onların üretmekten tek anladığı şey kriz üretmektir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hayatları boyunca ülkenin ve milletin hayrı için taş üstüne taş koymayanların şimdi el birliği içinde Türkiye’nin her alanındaki kazanımlarına saldırıyorlar. Bakın bu arada biliyorsunuz asgari ücret açık attırmaya çıktı. Asgari ücret bir korumadır. İlan edilen asgari ücret, ‘ey işveren bu rakamın altına inemezsin.’ Bunun üstü açık nereye kadar çıkarsan çık. Altına inemezsin. Şimdi mesela bin lira oluyor. Bütün primler buna göre ayarlanacak. Milleti aldatmanın ne anlamı var” dedi.
“BU ÜLKEDE EN ÖNEMLİ DEVRİM PARAMIZDAN ALTI SIFIRIN ATILMASIDIR”
Milletin bazı gerçekleri görmesi ve bilmesinin gerektiğini sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 184 liradan asgari ücretin beş kat arttığını belirterek, “Bu ülkede en önemli devrim paramızdan altı sıfırın atılmasıdır. En önemli devrim budur. Niye? Çünkü bir milletin görünüşü o paraya bakar. Sıfırlarla dolu bir para. Hey gidi günler. Bir liraya tuvalete giderken bir milyona tuvalete gider hale geldik. Eskiden bir milyon dendiği zaman ülkenin zenginine söylenirdi. 6 sıfırı attık paramız değer kazandı. Şimdi bunlar herhalde bu tür heveslerin içindeler. Bunu bir defa enflasyonla yan yana getirdiğimiz de yüzde 30 enflasyondan tek haneliye geldik. Yüzde 63 devletin borçlanmasından tek haneliye geldik. Buralara öyle durup dururken gelmedik. Ciddi bir çalışma oldu” diye konuştu.
“TÜM ENGELLEMELERE RAĞMEN, YAKMALARA, YIKMALARA RAĞMEN”
Sağlıkta yapılan devrimleri de anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşların artık istediği hastaneye gittiğini ve her doğanın genel sağlık sigortasına tabi olduğunu vurguladı.
Ayrımcılığın ortadan katlığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, en önemli hayali olan şehir hastanelerinin inşaatlarının devam ettiğini ve inşaatlarının bitmesi ile birlikte diğer illere yayılacağını kaydetti.
“Artık dünyanın değişik yerlerinden inanıyorum ki hastalar burada tedavi olacak” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şu anda yılda 400 bin hasta yurt dışından Türkiye’ye geliyor, bu hale geldik. Bununla da kalmıyoruz inşaat eğitimde attığımız adımlar çok daha gelişiyor. Şimdi artık niteliği arttırmanın gayreti içerisindeyiz. Türkiye’de kaliteyi arttırmak en önemli hedef. Havalimanlarına bakıyorsunuz 26’ydı 53 oldu. Şimdi bura iki tane havalimanı daha açılacak. Birisi Ordu-Giresun Havalimanı, bir diğeri de Hakkari. Tüm engellemelere rağmen, yakmalara, yıkmalara rağmen. Ne işiniz var iş makinelerini yakmakla ya. Müteahhitleri tehdit etmekle. Ondan sonra diyorlar ki biz ‘Kürtlerin tek temsilcisiyiz .’ Nerede sen Kürtlerin tek temsilcisisin ya. Temsilcisi olsan onlara hizmetin gider. Hiçbir tür hizmetin yok temsilciyim diyorsun. Biz hizmetçisiyiz biz. Biz ayrım yapmadık. Biz bu ülkede Türk’üyle, Kürt’üyle, Laz’ıyla, Çerkez’iyle, Gürcü’süyle, Boşnak’ıyla hiçbir ayrım yapmadık. Yaradılanı, Yaradan’dan ötürü sevdik ve hizmetkar olduk. Yaptığımız bu. Bunlar yer geldi vatanı parsellediler, yer geldi bayrağı yaktılar. Biz çıktık dedik ki Türkiye’nin dört bir yanında tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet dedik yola böyle devam ettik. Bizi birbirimize bağlayan işte bu. Buradan asla taviz veremeyiz” şeklinde konuştu.
“SÖKE, SÖKE, SÖKE BİTİRECEĞİZ”
Türkiye’de 79 senede 6 bin 100 kilometre yol yapıldığını, 12 yılda 16 bin kilometre bölünmüş yol yaptıklarını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:
“Bütün bunlarla beraber ülkem hamdolsun hızlı trenle bizim dönemimizde tanıştı. Boğazın altında Marmaray’ın geçişi asrın en önemli projesiydi onu gerçekleştirdik. Şimdi milyonlarca insan oradan geçip gidiyor. Önümüzdeki yılda Avrasya Tüneli oda bitiyor. Bu defa çift katlı olan tünelden de şu anda çalışmalar sürüyor. Boğazın altında olduğu için kimse görmüyor. Biz bunlara talibiz. Lafla olmaz bu iş icraat istiyor. Oda bitecek bu defa otomobiller oradan başlıyor. Bir defa üçüncü hızla devam ediyor. Dört gidiş, dört geliş, ortasından hızlı tren. İnşallah yıl sonuna yetişme durumu söz konusu. Yani bütün bunlar bir aşkın, bir sevdanın, dertli olmanın gereğidir. Bakın şimdi üçüncü havalimanı, biz havalimanı yapıyoruz birileri çıkıyor bu havalimanını engellemek için ellerinden ne geliyorsa onu yapmaya çalışıyorlar. Yav engelleyemeyeceksiniz biz orayı söke, söke, söke bitireceğiz. Bunun hiç lamı cimi yok. Bitireceğiz. Niye? Biz geldik yıllarca Sabiha Gökçen çalışmıyordu. Geldik Sabiha Gökçen yetmiyor. Sabiha Gökçen’e biliyorsunuz yeni terminal binaları yaptık. Şimdi yeni pist yaptık. Atatürk Havalimanı şuanda slot vermede sıkıntı çekiyor. Yeri geliyor yukarda dolaşıp duruyoruz. Burası bittiği anda buradaki sıkıntılar kalkacak. Birinci etabı 2017’de inşallah bitecek ve 5 pisti olan yılda 150 milyon yolcu kapasitesi bir havalimanına kavuşuyoruz.”