Kars’ın Kağızman İlçesi Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen “Mutlu Olmanın Sırları” konulu konferansta konuşan Emekli Binbaşı Kişisel Gelişim Uzmanı Asım Yekeler, mutlu olmanın sırlarını anlattı.
Konuşmasında yaşanmış birçok örneğe değinen Yekeler, insanların günümüzde yaldızlı koltuklarda mutsuzluk yaşadığını ifade ederek, “Şekil olarak beraberlik var ama insanlar yapayalnız. Evli çiftler bile sıkıntılarını paylaşamıyor, yalnızlık çekiyorlar. İnsan, yaratılanlar içerisinde en mükemmelidir. Her insanın güzel bir tarafı mutlaka vardır. Önemli olan kötü tarafların arasında güzeli bulabilmektir. Mutluluk, cepleri para doldurarak sağlanamaz.” dedi.
BİR İDARECİ, MAHİYETİNDEKİ MEMURLARINI MUTLU EDEBİLİYORSA BAŞARILIDIR
Başarının sırrına da değinen Yekeler, “Bir idareci, mahiyetindeki memurlarını mutlu edebiliyorsa başarılıdır. Bir baba evinin ziline bastığında içeriden “yaşasın babam geldi” sözlerini duyabiliyorsa başarılı bir babadır. Eğer içeriden gelen ses “eyvah babam geldi” ise o baba başarısızdır. Gerek baba gerek bir idareci güneş gibi olmalıdır. Gelmediği zaman ihtiyaç duyulmalı ve özlenmelidir” diye konuştu.
MUTLULUĞUN EN ÖNEMLİ KAİDELERİNDEN BİR TANESİ ADİL OLMAKTIR
Mutluluğun en önemli kaidelerinden birinin de adil olmaktan geçtiğini ifade eden Yekeler, “Mutsuzluğun ve çatışmaların kaynağında, insanları olduğu gibi kabul etmemek ve değiştirmek istemek yatmaktadır. Her insanın karşısındaki istediği gibi olamaz. İnsanların farklı düşünmesi kadar doğal bir şey yoktur. Çatışmanın özü insanların birbirini değiştirmek istemesinde yatıyor. Mutlu olmak istiyorsak kin, nefret ve kıskançlık gibi duygulardan uzak durmamız gerekiyor. Sert rüzgarların ve asırların deviremediği kocaman çınar ağaçlarını dört tane kurt çürütüp yıkabiliyor. İnsanı da yıkan dört tane kurt vardır. Bunlar; kin, nefret, kıskançlık ve husumettir. Mutluluğun sırrı bunlardan uzak durmakta yatar. Uzun yaşamanın sırrı da mutlulukta” diye konuştu.
TELEFONLAR MUTSUZLUK KAYNAĞI
Telefonların da mutluluğa çok zararlı bir ekten olduğunun altını çizen Yekeler, “Sigaraların üzerine nasıl zararlıdır yazıyorsa telefonların üzerine de “zararlıdır” diye yazılacak boyuta gelecektir. Telefon kısırlaşmaya bile yol açabilir.” dedi.
Yekeler ayrıca; tren, tüp, yumurta, patates gibi malzemelerle de örnekler vererek, paylaşmayı anlatmak için bir pastada eşitlik yapılmasının önemine vurgu yaptı.
Kağızman Kaymakamı Şüayip Gürsoy, Emekli Binbaşı Kişisel Gelişim Uzmanı Asım Yekeler’e Kaymakamlığa ait plaket vererek tebrik etti.
Konferansa; Kağızman Kaymakamı Şüayib Gürsoy’un yanı sıra daire amirleri de katıldı.