Düğün İçin Doğru Renkleri Seçmek

Düğün İçin Doğru Renkleri Seçmek

Bir düğünde her şey çiçeklerin görüntüsü ile daha güzel hale gelmektedir. Bu çok özel günde çiçekler düğün masalarını süslemektedir. Parlak çelenklerle tavandan sarkan çeşitlerin yanında, düğün buketi de gelinin güzelliğini vurgulamaktadır.

Modern ve Şehir Düğünleri İçin Çiçek Aranjmanları

Düğün mekanlarının atmosferine uygun olarak tasarıma uygun çiçek aranjmanları yapılmaktadır. Bu büyük boyutta düğün çiçeği aranjmanları dekoratif bir unsur olarak ortaya çıkmaktadır. Aynı zamanda gelin ve damadın oturacağı alanda harika bir dekor yaratmak için de en doğal çiçeklerden meydana gelen bir aranjman ortaya çıkmaktadır.

Düğün Hediyesi Olarak veya Gelin Buketi İçin Hangi Çiçekleri Tercih Edersiniz?

Genel olarak düğün çiçek seçiminde asıl önemli olan buketin etkinliğe mümkün olduğunca uygun olması olmaktadır. Düğün buketi seçerken çiçeklerin rengi ya da kokusu dikkate alınmaktadır. Aynı zamanda genel anlamda çiçeklerin anlamlarını bilmeniz gerekmektedir. Bu, bir düğünde çiçek seçerken hatalardan kaçınmanıza olanak tanımaktadır.

Düğünlerde Popüler Çiçek Türleri

Çoğu zaman bir düğünde bir buket gül en ideal seçenekler arasında yer almaktadır. Açık tonlardaki bir gül buketi her zaman lüksün ve mutluluğun sembolü olarak görülmektedir. Bu çiçekler pozitif sembolizme sahip oldukları için düğün için en ideal seçenekler olmaktadır. Ayrıca çok etkileyici görünen bu çiçekler, en görkemli ve zengin düğün konseptini yaratmaktadır. Bir düğün için şık bir gül buketi her zaman geçerliliğini koruyan bir klasik gelenek olmaktadır.

Çiçeklerin Renklerinin Düğünlerdeki Anlamları

Genelde bir düğün için buketin rengi büyük önem taşımaktadır. Örneğin çiçekler koyu, mor ve lacivert renktedir ve çoğu kişi onları üzüntü ve üzüntünün habercisi olarak görülmektedir. Bunun yanında sarı buketler aslında hızlı bir ayrılık anlamına gelmektedir. Bu nedenle düğün buketlerinde sarı ve çok koyu çiçekler kullanılmaz.

Ayrıca, bazı inançlara göre iyilik anlamında, bazılarına göre ise keder anlamında çift sembolizmi olan çiçekler vardır. Bunlar nergis, kamelya ve gladioli için geçerli olmaktadır. Bu çiçekler daima düğün buketlerine dahil edilmektedir. Sadece olumlu duygusal çağrışıma sahip bitkileri seçmek daha iyi olmaktadır. Düğünler için en popüler çiçekler muhteşem güller, narin papatyalar, kokulu zambaklar, laleler, şakayıklar ve krizantemler olmaktadır.

Beyaz Çiçekler

Narin beyaz çiçekler, her mevsim düğünde çoğu kişi tarafından kullanılmaktadır. Çoğunlukla baharla harika bir uyum sağlayan bu çiçekler, çok sayıda çeşit ve harika kokuları ile düğünler en muhteşem tercihler arasında yer almaktadır.

Kırmızı Çiçekler

Güzelliğin ve aşkın sembolü kırmızı düğün çiçekleri tartışmasız en çok tercih edilen gelin buketleri arasında yer almaktadır. Bu konuda düğün çiçekçiliğinin vazgeçilmezi olan kırmızı çiçekler her tarza uyar, her kompozisyona uyar ve harika görünmektedir.

Pembe Çiçekler

Düğünlerde pembe çiçekler gelin buketi ve çiçek aranjmanı oluşturmak için şakayıklar şeklinde ortaya çıkmaktadır. Düğün genelinde her durumda pembe şakayıklar harika görüntü sağlamaktadır.

Mor Çiçekler

Düğün konseptinde mor güller söz konusu olduğunda zarafetin simgesi olarak çok şık bir görünüm sağlamaktadır. Morun asil tonları, onları her türlü çiçek aranjmanı için ideal bir seçim haline getirmektedir. Düğün için de en uygun dekor ve tasarım çiçeği olarak görülmektedir.

Gelin Buketi İçin Uygun Çiçekler

Çiçek türleri ve dekoratif yeşilliklerle tamamlanabilen şakayıklardan yapılan düğün buketleri oldukça popüler olmaktadır. Örneğin güllerle şakayıklarla başarılı bir gelin buketi oluşturulmaktadır. Neşe ve mutluluk, bir buket şakayıkların ifade ettiği ana duygular olmaktadır. Böylesine parlak çiçekler, mutlu bir çift için en güzel seçenekler arasında yer almaktadır.

Klasik Gelin Buketi Seçenekleri

Düğün buketi veya daha çok adlandırıldığı gibi gelin buketi, düğüne hazırlanırken özel dikkat gerektiren bir aksesuar olmaktadır. Sadece gelinin imajıyla uyumlu bir şekilde birleşmemeli, aynı zamanda kutlamanın atmosferine de uygun olarak seçilmektedir. Klasik gelin buketleri çok yönlü, her geline uygun olan beyaz lalelerden ya da güllerden oluşmaktadır. Bunun yanında gelinin imajına doğal ve rahat bir görünüm kazandıran şakayık ya da papatyalar da en doğru seçimler arasında yer almaktadır.

Modern ve Minimalist Gelin Buketleri

Orkide egzotik bir çiçek olmasına rağmen düğünlerde çok şık ve sade durmaktadır. Eşsiz çekiciliği ve lüks görünümü ile gelinin imajını mükemmel bir şekilde tamamlayarak, tüm düğün için orijinal bir dekorasyon haline gelmektedir.

Doğal ve Bohem Tarzı Gelin Buketleri

Düğün konsepti kır düğünü şeklinde ise; lavanta buketler ya da papatyalar doğal ve bohem tarzını yansıtabilecek en doğru seçenekler olmaktadır. Doğal kurutulmuş yaprak ya da güllerden oluşan gelin buketi çok şık ve farklı bir hava yaratmaktadır.

Damat Çiçeği ve Misafirler İçin Çiçek Seçimi

Mükemmel bir elbise veya smokin, şık bir mekan ile yapılan özel düğün konseptinde çiçek son derece önemli olmaktadır. Damat çiçeği genelde kırmızı ya da beyaz güllerden oluşan şık bir aranjman ile geline sunulmaktadır. Aynı zamanda misafirler için de masalarda beyaz laleler, orkideler ya da güller en doğru seçim olmaktadır.

Çiçek Aranjmanlarının Düğün Temasıyla Uyumlu Olması

Görgü kurallarına göre çiçekler tomurcukları yukarı bakacak şekilde verilmektedir. Ambalaj kağıdı çıkarılmakta ve çiçeklerin tüm ihtişamıyla görülebilmesi için yarıya kadar döndürülmektedir.

Klasik Düğün Temaları ve Çiçek Seçimleri

Ortanca düğün çiçekçiliğinde çok popüler bir çiçeklerden biri olmaktadır. Şeklini iyi korur ve diğer renklerle uyumlu olmaktadır. Yemyeşil çiçek salkımları, çiçek aranjmanını hacimli ve havadar hale getirmekte ve herhangi bir renk şemasında kullanılmasına olanak tanımaktadır.

Kırsal ve Bohem Düğün Temaları İçin Çiçek Seçimleri

Genelde hem dış çekim için hem de düğün organizasyonuna uyum sağlaması için kırsal ve bohem temalı düğünlerde farklı çiçekler kullanılmaktadır. Bunlar hem taze güller hem de kurutulmuş çiçek ya da yapraktan meydana gelmektedir.

Düğün İçin Hangi Çiçek Gönderilir?

Yaz aylarında düğün için gönderilecek çiçekler; gül, gelincik, şakayık ve papatyalardan meydana gelmektedir. İlkbaharda kardelenler, zambaklar, leylaklar, laleler seçilmektedir. Kışın orkideler ve güller en doğru seçimler arasında yer almaktadır. Bunun dışında gelin ya da damadın ya da mekanın tasarımına uygun çiçeklerin gönderilmesi de en doğru karar olmaktadır.

Evliliği Hangi Çiçek Temsil Eder?

Evlilik için kırmızı güller en uygun seçenekler arasında yer almaktadır. Zambaklar da uzun süreli evliliğin, zenginlik ve refahın, masumiyet ve saflığın yanı sıra maddi lüks, zenginlik ve başarının sembolüdür. Bu çiçekleri bir buket için seçerken güçlü bir enerji ve gösteriş yaşanmaktadır.

Geline Hangi Çiçek Alınır?

Klasik bir kutlama için hassas pastel tonlardaki tomurcuklu güller; krem, beyaz, pembe ve leylaklar çok uyumlu olmaktadır. Dekoratif çiçekli bitkiler için de leylak dalları, yaseminler, hanımeli en uygun seçenekler arasında olmaktadır. Normal buketlerde nadiren kullanılan bu çiçek türleri, geline verilecek olan düğün çiçeklerinde harika görünüm sağlamaktadır.

Güller bir düğün için en iyi çiçek olarak görülmektedir. Hem romantik ve dayanıklıdır hem de renk tonlarının çeşitliliği, herhangi bir renk şemasına kolayca uyum sağlamaktadır. Ayrıca aşkın ve tutkunun eski bir sembolüdür. Bu bağlamda pek çok seçenek düğün konseptine uyum sağlamaktadır. Aynı zamanda gelin ve damadın şık görüntüsü ve tasarımını da uyumlu olarak gerekli aranjmanlar yapılmaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Türkiye Gündem Haberleri