Canan Avşar Uzun: Katerina Köşkü turizme kazandırılmalı

Ardahan Kars Iğdır Derneği (AKI-DER) Başkanı Canan Avşar Uzun, Sarıkamış’ta bulunan Katerina Köşkü olarak bilinen Rus Çarı’nın Av Köşkü’nün turizme kazandırılması gerektiğini dile getirdi.

Ardahan Kars Iğdır Derneği (AKI-DER) Başkanı Canan Avşar Uzun, Sarıkamış’ta bulunan ve yılardır sahip çıkılmayan halk arasında (Katerina Köşkü) olarak bilinen Rus Çarı’nın Av Köşkü’nün turizme kazandırılması gerektiğini dile getirdi.

Geçtiğimiz günlerde bir gurup misafiriyle bölgeye gezi düzenlediklerini belirten Başkan Canan Avşar Uzun, tek bir tane daha çivi kullanılmadan inşa edilmiş olan ahşap köşkün bakımsız halde olmasının kabul edilmez oluğuna dikkat çekti.

Köşkün turizm açısından çok kıymetli bir kültür varlığı olduğuna da dikkat çeken (AKI-DER) Başkanı Canan Avşar Uzun, “Geçtiğimiz günlerde Sarıkamış ilçemizde bulunan köşkü misafirlerimizle beraber ziyaret ettik. Bir tane daha çivi kullanılmadan oluşturulmuş köşk maalesef bakımsız haldeydi. Turizm açısından çok kıymetli bir kültür varlığı olduğunu düşünüyorum. Yetkililer tarafından bakımının yapılıp turizme kazandırılması gerektiğini düşünüyorum. İlerleyen günlerde yapmış olduğumuz bu seyahatle ilgili bu izlenimlerimizi Kültür Bakanlığı'nda bulunan yetkililerimize iletmeyi düşünüyoruz.

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde sarıçam ağaçları arasında harika gözüken köşkü gezdiğimizde bakımsızlığı ve sahipsizliği açıkça gözüküyor. Baltık mimarisinin güzel bir örneği olan bu köşkün bir an evvel turizme kazandırılması için çalışmalar başlatılmalıdır” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Kars Haber Haberleri