Başiskele’de değerler ve temel İslami ilimler eğitimi başlıyor

Başiskele Belediyesi'nin ücretsiz olarak vereceği değerler ve temel İslami ilimler eğitimine son başvuru tarihi 25 Eylül Çarşamba günü olarak belirlendi.

Başiskele Belediyesi'nin ücretsiz olarak vereceği değerler ve temel İslami ilimler eğitimine son başvuru tarihi 25 Eylül Çarşamba günü olarak belirlendi.

Pozitif ilimler yanı sıra dini ve manevi ilimlerde de çocuklara ücretsiz eğitim desteği sunan Başiskele Belediyesi, önümüzdeki haftalarda değerler eğitimi ve temel İslami ilimler eğitimlerine başlayacak. Başiskele Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü koordinesinde Başiskele Halk Eğitim Merkezi tarafından görevlendirilen eğitmenler eşliğinde verilecek eğitimlere son başvuru tarihi 25 Eylül Çarşamba günü olarak belirlendi. Kontenjanla sınırlı tutulan eğitimlere başvurular internet üzerinden yapılacak. Değerler Eğitimi'nde iki grup halinde yapılacak derslere 8-12 yaş arası ve 13-17 yaş arası çocuklar başvurabilecekken; Temel İslami İlimler Eğitimi'ne 15 yaş ve üzeri vatandaşlar başvuru oluşturulabilecek. Başvuruların ardından ekim ayının ilk haftası eğitimlerin başlayacak ve haziran ayına kadar eğitim ve öğretim dönemi boyunca dersler devam edecek. Değerler Eğitimi programında öğrenciler; namaz, dua, sureler, güncel dini meseleler, peygamberler tarihi, birebir Kur'an-ı Kerim Eğitimi alacak. Temel İslami İlimler Eğitimi programında ise öğrenciler; Arapça, fıkıh, siyer, kelâm, İslam tarihi, tefsir ve usûlû, hadis ve usûlû, hafızlık tekrar eğitimi alacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Türkiye Gündem Haberleri