Baro Başkanı Yağcı: 'Suç duyurusunda bulunacağız!'

Baro Başkanı Yağcı, Kars Barosu olarak, halkımızın sağlığını tehlikeye atan bu suç örgütlerine karşı hukuki mücadelemizi başlatacağımızı ve bu kapsamda gerekli suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyuna duyururuz.

Kars Baro Başkanı Av. Necat Yağcı Kars Barosu olarak; ilgili tüm yasal adımların atılmasını sağlayacak ve sağlık sisteminin kamu yararına uygun bir şekilde işlemesi için sonuna kadar mücadelemizi verip sürecin takipçisi olacağız.

BAŞKAN YAĞCI, SAĞLIK SİSTEMİNDEKİ SUÇ ÖRGÜTLERİNE KARŞI HUKUKİ MÜCADELEMİZ BAŞLAYACAKTIR.

Basına yansıyan ve kamuoyunda "Yenidoğan Çetesi" olarak bilinen olaylar, toplumumuzun en temel haklarından olan sağlığa erişim ve yaşam hakkının ciddi bir tehdit altında olduğunu ortaya koymuştur. Sağlık sistemine sızan bu suç örgütleri, anayasal güvencelere ve halkın yaşam hakkına doğrudan zarar vermektedir.
Toplumun sağlıklı bir yaşam sürmesi ve sağlık hizmetlerinin şeffaf bir şekilde sunulması, sosyal devlet ilkesinin temel gerekliliklerindendir. Ancak geçmişteki yanlış özelleştirme politikaları ve yetersiz denetim mekanizmaları, bugün bu suç örgütlerinin sistemin içine sızmasına ve halkın sağlığını tehlikeye atmasına neden olmuştur. Bu durum ayrıca, sağlık sistemine ayrılan mali kaynakların verimli kullanılmasının önünde büyük bir engel teşkil etmektedir.
Kars Barosu olarak, “halkımızın sağlığını tehlikeye atan bu suç örgütlerine karşı hukuki mücadelemizi başlatacağımızı ve bu kapsamda gerekli suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyuna duyururuz. Sürecin takipçisi olarak, ilgili tüm yasal adımların atılmasını sağlayacak ve sağlık sisteminin kamu yararına uygun bir şekilde işlemesi için mücadelemizi sürdüreceğiz.”

Yorum Yap
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Kars Haber Haberleri