Bakan Yıldırım Kars'ta Sosyal Medyayı Değerlendirdi!
ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI BİNALİ YILDIRIM:
- “SOSYAL MEDYA YASAKLANAMAZ”
- “SOSYAL MEDYA SORUMSUZ MEDYA DEĞİLDİR, EĞER BİR ŞEY GERÇEK HAYATTA SUÇSA SANAL ORTAMDA DA SUÇTUR”
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, sosyal paylaşım sitelerine yasak getirildiği yönünde çıkan söylentilerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kars’ın Sarıkamış ilçesinde düzenlenen 24. Yerel ve Bölgesel Medya toplantısına katıldı. Bakan Binali Yıldırım, burada yaptığı konuşmasında son günlerde gündeme getirilen sosyal paylaşım sitelerine yasak getirildiği yönünde çıkan söylentilerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.
Bakan Yıldırım, "Son zamanlarda ulusal ve uluslararası medyanın ülkemizde yaşanan Gezi Parkı eylemlerinde pek de başarılı bir sınav verdiğini söylemeyiz. Bugünlerde konuşulan çokça sözü edilen bir konu var. Sosyal medya kısıtlanacak mı? Sosyal medya yasaklanacak mı? Özgürlüğü elinden alınacak mı? Ben bu konuyla ilgili bu olay üzerine değil, çok zaman önce hatta bir yılı aşkın süre önce hatırlayın o zaman bazı sosyal medya kuruluşlarıyla bir hukuki sorun yaşamıştık. O dönemde de söyledim sosyal medya yasaklanamaz. Sosyal medya özgürlük alanıdır. Sosyal medyanın yasaklanması bu mecranın tabiatına da uygun değildir. Bütün bunu açıklıkla ifade etmemize rağmen yine orasından burasından çarpıtarak sosyal medyaya yasak getireceğimiz yönünde gayretlerin olduğunu görüyor ve medyanın etik değerleri adına bunu da doğru bulmadığımı sizlerle paylaşmak istiyorum. Sosyal medya sorumsuz medya değildir. Bunu da herkesin bilmesi lazım. Eğer bir suç varsa bu suç gerçek hayatta da suçtur. Sanal hayatta da suçtur. Bunun altını özellikle çizmek istiyorum. Avrupa Konseyi siber suçlar sözleşmesi Türkiye’nin imzaladığı 47 ülkeyle beraber tanıdığı bugünlerde meclisimizde de onaylanacak belgedir. Bu belge sanal ortamda işlenebilecek suçlara karşı mücadele ve işlenen suçların cezalandırılmasını ön gören tek ve en önemli uluslararası bir sözleşmedir. Bu arada temel yaklaşım şudur. Eğer bir şey gerçek hayatta suçsa sanal ortamda suçtur. Yani insanları öldürmeye azmettirmek, hakaret etmek, isyana teşvik ettirmek çocuklarım istismar etmek, kin ve nefret duygularıyla insanları birbirine düşürmek. Bunların sayısını artırabilirsiniz ceza mevzuatımıza bakınca bunların hangileri olduğu çok açıkça görülecektir" diye konuştu.