Bakan Arslan'dan İzmir'in yerel paydaşlarına proje eleştirisi

Bakan Arslan, "Süreci tıkayan değil işleri engelleyen değil, ortaya koyduğumuz çözümü çürütmeye çalışan değil, bizimle birlikte çözüm üretenler olmasını istiyoruz" dedi.

İzmir Valiliğini ziyaret eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “Gece gündüz demeden koşturuyoruz. Bu koşturmaya yerel paydaşların da ayak uydurmasını, eşlik etmesini istiyoruz. Çözüm üreten olmalarını istiyoruz. Süreci tıkayan değil, işleri engelleyen değil, ortaya koyduğumuz çözümü çürütmeye çalışan değil, bizimle birlikte çözüm üretenler olmasını istiyoruz ki yerelde onlar faydalansın, biz de İzmir’e de hizmet edelim” dedi. 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İzmir Valisi Erol Ayyıldız’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül ve AK Parti İzmir Milletvekilleri Necip Kalkan, Kerem Ali Sürekli ve Mahmut Atilla Kaya da hazır bulundu. Bakan Arslan, İzmir’de karayolu, denizyolu, demiryolu ve havayolu ile ilgili devam eden projeleri detaylarıyla anlatırken, denizcilik ve haberleşme alanında yaşanan gelişmeler hakkında da bilgi verdi. 

"Şimdi ihalesini konuşuyor olurduk" 
Urla-Çeşmealtı Yat Limanı projesi hakkında konuşan Bakan Arslan, “Yap-işlet-devret modeli ile gerçekleştirmek adına YPK kararını aldık. Daha önceki imar planı itirazlar nedeniyle iptal edilmişti. Yeni imar planı hazırlanma süreci devam ediyor. Onayını müteakip inşallah ihale edeceğiz. Bizim derdimiz Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi İzmir’e de, İzmirlilere de, İzmir’e gelecek misafirlere de hizmet etmek. Bunun için de yerel paydaşlarla, kendi arkadaşlarımızla ülkenin her yerinde gece gündüz demeden koşturuyoruz. Bu koşturmaya yerel paydaşların da ayak uydurmasını, eşlik etmesini istiyoruz. Çözüm üreten olmalarını istiyoruz. Süreci tıkayan değil, işleri engelleyen değil, ortaya koyduğumuz çözümü çürütmeye çalışan değil, bizimle birlikte çözüm üretenler olmasını istiyoruz ki yerelde onlar faydalansın, biz de İzmir’e de hizmet edelim. Bu proje ile ilgili de imar süreçlerinde birilerinin varsa bir çekincesi vaktinde bilgileri verselerdi. ÇED süreçleri de dahil bize vaktinde doğru bilgileri verselerdi hiç mahkemeye götürmeye, iptal etmeye gerek kalmadan şimdi ihalesini konuşuyor olurduk” diye konuştu. 

Konak Tünelinden 40 milyona yakın araç geçti 
Bugün itibariyle İzmir’de 808 kilometre bölünmüş yol, 763 kilometre bitümlü sıcak karışım yol bulunduğunu kaydeden Bakan Arslan, karayolu ile ilgili yapılan yatırımlar hakkında şunları söyledi: “Sadece Bakanlık olarak son 15 yılda İzmir’de 14 milyarın üzerinde harcama yapmış durumdayız. Konak Tünelinden şu ana kadar 40 milyona yakın araç geçmiş. İzmir çevre yolunu da günde 100 binin üzerinde araç kullanıyor. Sadece Karayolları Genel Müdürlüğünün İzmir’de devam eden 26 adet projesi var bu projelerin maliyeti 3 milyar 848 milyon.” 

Körfez Geçiş Projesi toplu taşımaya da hizmet edecek 
Bakan Arslan Körfez Geçiş Projesi ile ilgili de şöyle konuştu: “Şehrin her iki yakasındaki trafiği ring haline getirmezsek İzmir gerçek anlamda trafik sorunundan kurtulmuş olamayacak. O yüzden Körfez Geçiş Projesi, Başbakanımızın başlattığı, bizim önemle üzerinde durduğumuz bir proje. ÇED süreçlerini bitirdik, imar süreçleri devam ediyor. Kısa sürede imar süreçlerini de bitirmiş olacağız. Bununla birlikte İzmir’de yerel paydaşlarımızın da gerekli çalışmaları yapması suretiyle inşallah Ulaşım Master Planı da ona uygun bir şekilde revize edilecektir. İmar sürecinin bitmesiyle kesinlikle bu sene içerisinde yap-işlet-devret modeli ile ihale etmek istiyoruz. Yaptığımız etütlerde şu çıktı; elbette daha küçük araçlara hizmet edecek bir proje ama aynı zamanda toplu taşımaya da hizmet etsin istiyoruz. Ya raylı sistem, ya metrobüsü de buna dahil edeceğiz.” 

“İZBAN’da sefer sayısı 267 oldu” 
Demiryolu alanında yapılan yatırımları anlatan Bakan Arslan, İZBAN ile ilgili de, “2017 yılında İZBAN’ı Selçuk ilçesine kadar uzattık. Hattın tamamı 136 kilometre oldu. 10 dakikalık sefer aralıklarıyla 242 sefer yapılabilir hale gelindi. Sefer aralarını 07.00-09.00 ve 16.00-19.00 arasında sefer aralığını 6 dakikaya çıkararak sefer sayısını 267’ye yükseltmiş olduk. Halkapınar ve otogar arasını dört hat yapacağız. Bu hattın iki tanesi İZBAN trenlerine hizmet edecek, iki tanesi de yüksek hızlı tren ve konvansiyonel trenlerimize hizmet edecek” dedi. Bakan Arslan, havayolu yatırımları hakkında da, “100 milyon üzerinde proje bedeli ile inşaat çalışması devam eden havalimanı işlerimiz var. Bunlardan en önemlileri ilave apron ve ilave taksi yolları yapılmasıydı. 8 milyon metrekarelik İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda 800 bin metrekareye yakın apron ve taksi yolu olmuş olacak” diye konuştu. 

İzmir’de 3 milyon 833 bin geniş bant internet abonesi 
Bakan Arslan son olarak haberleşme alanındaki gelişmelerle ilgili de şunları söyledi: “2002’de geniş bant internet abonesi hiç yokken, sadece İzmir’de 3 milyon 833 bin geniş bant internet abonesi var. İzmir’de bin 126 baz istasyonu varken bugün 10 bin 958 adet baz istasyonu var. 2 bin 43 metre fiber optik kablo uzunluğu varken, bugün İzmir’in 15 bin 884 kilometre fiber optik altyapısı var.” 

Kars Haber Haberleri