Bakan Arslan, TBMM Genel Kurulunda, Bakanlığı ve bağlı kurumların bütçeleri üzerinde Hükümet adına yaptığı konuşmaya, bakanlığı bünyesinden hizmet veren herkese teşekkür ederek başladı.
Bakanlığının ulaştırma, denizcilik ve haberleşme alanında on dört yılda harcadığı paranın 308 milyar 700 milyon lira olduğunu, karayollarına ise bugüne kadar 196 milyar lira harcandığını belirten Bakan Arslan, 6 bin 100 kilometrelik bölünmüş yolun üzerine 18 bin 900 kilometre yaptıklarını söyledi.
Muhalefet milletvekillerinin konuşmaları sırasında Akdeniz Sahil Yolu projesine yönelik eleştirilerde bulunduklarını hatırlatan Bakan Arslan, "Akdeniz Sahil Yolu'nun yürümediği söylendi. Akdeniz Sahil Yolu'nun hepsinde tüneller, viyadükler, köprüler, bölünmüş yollar dahil çalışmalarımız devam ediyor. 2018 sonuna kadar yüzde 90 üzerinde, 2019'da da tamamını bitirmiş olacağız." dedi.
Osmangazi ve Yavuz Sultan Selim köprüleriyle ilgili, "Niye köprüler, otoyollar bitmeden açılıyor?” eleştirisi yapıldığına dikkati çeken Bakan Arslan, şunları kaydetti:
"Önce köprüyü yapacaksınız, sonra otoyol. Bu işin mantığı bu. Garantilerle ilgili burada çok eleştiri yapıldı. Elbette ki, garantileri verirken projenize güveninizi ortaya koyacaksınız. Otoyolun tamamı bittiğinde beraberinde trafiğini oluşturacak, bunu da ortaya koyacaksınız. Çanakkale, Osmangazi, Yavuz Sultan Selim köprüleri bağlantı otoyollarıyla birlikte Marmara etrafında bir ring oluşturuyor, bunu hesaba katacaksınız. Daha da önemlisi, biz bir yolu yaparken sadece yolun üzerinden geçen araçlardan elde ettiğimiz parayı değil, onun bulunduğu mahalle, ticaret ve ekonomik olarak katma değerini insanımızın sosyal yaşamını, refahını ne kadar artırdığını da hesaba katıyoruz, bütün planları, programları buna göre yapıyoruz."
Aladağ'daki yurt yangını
Bakan Arslan, Adana'nın Aladağ ilçesinde özel bir yurtta meydana gelen yangın sonrası bu bölgedeki yolların durumuna ilişkin değerlendirmeler yapıldığını dile getirdi.
Yangın da hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyen ve "keşke hiç yaşanmasaydı" ifadesini kullanan Bakan Arslan, "Aladağ, Karayolları Genel Müdürlüğü yol ağında olan bir proje değil. Büyükşehir belediyesinin yapması gereken bir şey, kaldı ki aynı gün biz, 'Karayolları olarak size ne tür destek verebiliriz, yollarla ilgili ne yapabiliriz?' diye aynı gün bölge müdürümüzü gönderdik, araçlarımızı gönderdik. Onun müsebbibi Karayolları Genel Müdürlüğü değildir, bunun böyle bilinmesini isterim." şeklinde konuştu.
AK Parti iktidarlarının, demiryollarına 14 yılda harcadığı paranın yaklaşık 55 milyar lira olduğuna dikkati çeken Bakan Arslan, iktidarları döneminde demiryolları yapımının tekrar devlet politikası haline geldiğini vurguladı.
Bakan Arslan konuşmasında bakanlığının hizmetleri ve projeleri hakkında da bilgi verdi.
Marmaray'ı dünyanın gıpta ile izlediği proje olarak tanımlayan Bakan Arslan, "Marmaray'da şu an 172 milyon yolcu taşımış durumdayız" dedi.
Bakan Arslan, hızlı tren konusuna da değinerek, şunları söyledi:
"Yüksek hızlı tren hepimizin gururu, herkes yaşayarak görüyor. Bin 213 kilometrelik yüksek hızlı trene haiziz ve 30 milyon insanı taşıdık. Yüksek hızlı tren de artık ülkemizin gurur duyduğu, özellikle birçok projenin inşaatının devam ettiği bir sektör. Ankara-Sivas devam ediyor, Ankara-İzmir devam ediyor, Bursa-Bilecik devam ediyor, Konya-Karaman devam ediyor. Karaman'dan başlayarak Mersin'e, Adana'ya çalışma devam ediyor, Gaziantep istikametinde devam ediyor."