Arı ürünlerine destek

Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç.

Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu'nun araştırmacı olarak yer aldığı "Arı Ürünlerinden İçilebilir Probiyotik Gıda Takviyesi Geliştirilmesi" araştırma projesi üniversite-sanayi işbirliği destek programı kapsamında desteklenmeye değer bulundu.

Düzce Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve propolis firması iş birliği ile gerçekleşecek olan ve toplamda 24 ay sürecek projede, içilebilir probiyotik gıda geliştirilmesinde kullanılacak arı ürünlerin üretimi Düzce Üniversitesi Arıcılık araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi'nde (DAGEM) doğru üretim teknikleriyle yapılması hedeflendi. Yıldız Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhammed Arıcı'nın yürütücülüğünü gerçekleştirdiği projede, gniversite ve araştırma merkezlerindeki bilgi birikimi ve teknolojinin, KOBİ veya büyük ölçekteki kuruluşların ihtiyaçları doğrultusunda, ürüne ya da sürece dönüştürülerek sanayiye aktarılması yoluyla ticarileştirilmesine katkı sağlanması amaçlanıyor.

Daha önce birçok TÜBİTAK projesinde yer alan Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu üniversite-sanayi iş birliği kapsamında, arı ürünlerinden katma değerli ürünler geliştirilmesinin Türkiye ekonomisi ve arıcılık sektörü açısından son derece önemli olduğunu belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

Türkiye Gündem Haberleri