Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET
Gençlik ve Spor İl Müdürü Gürsel Polat ile birlikte Kars Valisi Türker Öksüz’ü makamında ziyaret eden öğrenciler Vali Öksüz’e çiçek ve Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu adına plaket taktim etti.
Öğrencilerle bir araya gelen Kars Valisi Türker Öksüz gazetecilere yaptığı açıklamada, “Damla Projesi, Gençlik ve Spor Bakanlığımızın bünyesinde icra edilen bir proje. Proje kapsamında özellikle üniversiteli öğrencilerimiz, yabancı uyruklu öğrencilerde dahil olmak üzere ülkemizin çeşitli yerlerini ziyaret ediyorlar. Burada özellikle muhtaç durumda olan ailelere yardım, çevre temizliğine yardım, şehit ve gazi ailelerimizin ziyaret edilmesi, Kur’an Kurslarımızın ziyaret edilmesi ve bazı temizlikleri ile ihtiyaçlarının giderilmesi gibi sosyal projelerde bize katkı sunuyorlar. Gönüllülük projesi bu. Arkadaşlarımız da Kars’a 28 Haziran’da geldiler 7 Temmuz’a kadar Kars merkez, ilçeler ve köylerde çeşitli yerlerde bu bahsettiğim konularda etkinliklerde bulunacaklar. Kendilerine ilimize hoş geldiniz diyorum. Umuyorum ki ilimizde bulundukları süre içerisinde hoşça vakit geçirirler ve bu gönüllülük projesine, bu sosyal projeye insan odaklı, insana hizmet etmeyi, topluma hizmet etmeyi amaçlayan projeye katkılarından dolayı, gönüllü olduklarından dolayı teşekkür ediyorum, kendilerine başarılar diliyorum.” dedi.
Damla Projesi kapsamında Kars’a gelen gönüllülerden Görkem Coşkun, “28 Haziran – 7 Temmuz tarihleri arasında Kars’a geldik. Bakanlığımızın projesi, bizlerde gönüllüler olarak Kars’a dezavantajları avantaja çevirip kendi Anadolu kültürümüze sahip çıkma adına birçok etkinliğimiz ve farkındalık projemiz olacak. Kars’ta bugün 3’ncü günümüzü geride bıraktık, 4’ncü ve 5’nci günümüzde de Sarıkamış Şehitliğine gidip oradaki manevi ruhu gönüllerimizde yaşatıp ve ecdadımıza saygımızı da belirtmek adına orada küçük bir çevre temizliği yapacağız. Bunun gibi çok sayıda etkinliğimiz var.” ifadesini kullandı.
Damla Projesi kapsamında Kars’a gelen gönüllülerden Mehmet Ali Yiğit ise “Biz burada Anadolu kültürünü tekrardan yaşatmaya ve kendimizde o Anadolu kültürünü görmeye geldik. Ben İstanbul’da yaşıyorum, İstanbul’da biraz daha batılılaşma fazla olduğu için biz Anadolu kültürünü maalesef göremiyoruz. Bir örnek vermek istiyorum; biz buraya ilk geldiğimiz gün Akbaba Köyüne gitmiştik. Köyde minibüsle geçerken köylülerin bize el salladığını gördük. Bizi tanımayan insanlar bize el sallıyordu, bu çok güzel bir duyguydu. Arabadan indiğimiz zaman hemen köylüler ve çocuklar etrafımıza toplandı. Okullar kapalı olduğu için Kur’an kurslarını ziyarete gittik. Çocuklarla birlikte oyunlar oynadık, zaman geçirdik. Köy halkını ziyaretimizde ise 3 dayıyı ziyaret ettik. Dayıların üstleri toz içindeydi, arkadaki inşaatta çalıştıkları belliydi. Biz sohbet ettik onlarla, bizim öğrenci olduğumuzu öğrendiklerinde de dayı elini cebine attı ve cebindeki 2 tane 10 lirayı bize uzattı ve bizim öğrenci olduğumuz için paraya ihtiyacımız olduğunu söyledi. Ama biz nezaket kuralları içerisinde parayı kabul etmedik ama çok duygulandık.” diye konuştu.