3. Kırsal Turizm Sempozyumu
Geçtiğimiz 10-12 Ekim tarihlerinde Antalya Falez Otel’de Nobel Bilimsel Araştırma Merkezi ve Akdeniz Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi Bölümü tarafından 3.Kırsal Turizm Sempozyumu düzenlendi.
Türkiye’de bir çok üniversitenin katılımıyla gerçekleşen 3.Kırsal Turizm Sempozyumunun birinci oturumunda Karamanoğlu MehmetBey Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Mehmet Karataş oturum başkanlığı yaptı.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Hüseyin Çeken’inde yer aldığı 3.Kırsal Turizm Sempozyumu’nda Doç.Dr.Çeken, "Kırsal Turizmin Önemi;Dünyada ve Türkiye’de Kırsal Turizm Uygulamaları" isimli bildiriyle sempozyuma katıldı. Bu bildirinin amacı turizm pazarında hızla büyüyen bir alternatif turizm türü olan kırsal turizmin, dünyadaki diğer ülkelerde ve Türkiye’de nasıl uygulandığını örneklerle ortaya koymaktır. Ayrıca Doç. Dr. Hüseyin Çeken sempozyumdaki ikinci Oturuma da başkanlık etti.
Kafkas Haber Ajansı’mıza (KHA) açıklamada bulanan Doç.Dr.Çeken,’Kars gibi eşsiz değerlere sahip olan aynı zamanda kırsal turizmin mevcut olduğu bir ilde kırsal turizmin yaygınlaşması için bu tür sempozyumlardan yararlanmak gerekir.’ İfadelerinde bulundu.
3.Kırsal Turizm Sempozyumunda ele alınan sempozyum konuları; Kırsal turizme kavramsal yaklaşım, kırsal turizmin önemi ve etkileri Kırsal turizm ve kırsal kalkınma ilişkisi (kuramsal yaklaşım ve uygulamalar), Kırsal turizmle bütünleşen turizm türleri (ekoturizm, agroturizm, agroekoturizm, çiftlik turizmi, kültürel turizm, macera turizmi, doğa turizmi, inanç turizmi vb) Dünyada ve Türkiye’de kırsal turizm örgütlenmesi ve yönetimi, işletmeciliği ve pazarlaması, Dünya’da ve Türkiye’de kırsal turizm politikası, ilgili yasalar, plan, program ve projeler, Dünyada kırsal turizmin başarılı örnekleri, Türkiye’nin kırsal turizm potansiyeli (Türkiye geneli, coğrafi bölgeler, iller vb) kha